Tancovali s tamburínami aj s čertovskými vidlami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. decembra 2016, 07:16
  • Autor:

Žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch predviedli, čo sa za tri mesiace na krúžkoch naučili. V stredu 14. decembra vystúpili na javisko Domu umenia a predviedli spev, tanec aj hru na hudobných nástrojoch.

Umelecký večer odštartovalo spoločné vystúpenie spevákov. V ich podaní zazneli dve piesne, potom vystúpila i sólistka. Dievča so zlatom v hrdle na pódiu vystriedali malé pávy a uviedli predstavenie na tému Perinbaba, zložené z viacerých vstupov tanečníkov rôzneho veku. Malí milovníci pohybu sa neskôr prezliekli aj do kostýmov čertíkov a zatancovali si s vidlami. Na pódium vyšli aj členky skupiny Flawless s tamburínami a predviedli temperamentné tanečné číslo.

Počas vystúpenia zahrali aj huslisti. Tí sa predviedli i v čísle s najväčším úspechom večera, jedinečnou rapsódiou. Sprevádzal ich totiž žiak na hrajúci na bongu, slečna za klavírom i učiteľka na keyboarde. Záverom večera bolo vystúpenie o Vianociach na Havaji.

Učiteľka tanca Lucia Danišová pripravovala na vianočné vystúpenie približne 35 detí. „Koncert hodnotím celkom dobre. Moje očakávania boli síce o trošku väčšie, ale mali sme menej času oproti minulému roku, trénovali sme tri mesiace. Ale dievčatá to celkom dobre zvládli,“ povedala učiteľka, ktorej najmladší zverenci majú tri-päť rokov, starší 10 až 11 a najstaršie 16-18 rokov.
„So staršími sa, samozrejme, pracuje o niečo lepšie, ale malé deti sú veľmi zlaté,“ uviedla L. Danišová. Občas úraduje lenivosť. „Chce sa im ako kedy. Snažím sa ich motivovať, takže sa napokon prekonajú,“ dodala učiteľka.

Žiaci súkromnej umeleckej školy budú teraz prázdninovať, po oddychu ich však čaká tvrdá príprava. „Vo februári a v marci plánujeme súťaže, takže musíme makať,“ prezradila na záver L. Danišová.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 20. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava