Súťažili v breaku a hiphope

  • Šport / Ostatné športy
  • 15. decembra 2016, 08:46
  • Autor:am

Štvrtý ročník breakdancovo-hiphopovej súťaže Jahoda DŽEM prilákal viac súťažiacich ako po minulé roky. V sobotu 10. decembra v telocvični Základnej školy F. E. Scherera v Piešťanoch bojovalo o víťazstvo 90 tanečníkov.

Tanečný deň v telocvični začal workshopom, po ktorom už sa registrovaní súťažiaci začali pripravovať a rozcvičovať na battle. Ten funguje tak, že dídžej pustí náhodnú hudbu a dvaja tanečníci sa snažia svojím vstupom presvedčiť porotu a divákov, že sú lepší, takpovediac sa snažia prebiť súpera tancom. Publikum ich pritom podporovalo potleskom a krikom, od najmenších fanúšikov sa na lavičkách nachádzali všetky generácie.

Do Jahoda DŽEMU sa napokon zapojilo 90 tanečníkov. „Súťaž organizujem preto, lebo sám tancujem už trinásť rokov, veľmi ma to baví a rád prinášam niečo nové,“ uviedol organizátor súťaže Boris „Bobeš“ Turčan. Hiphop hodnotila porotkyňa Nika, najlepších v kategórii b-boying alebo break dance vyberalo trio odborníkov. „Tento rok sme si zavolali aj porotcu menom Niek z Holandska,“ prezradil tanečník, ktorému sa aj takýmto spôsobom podarilo zviditeľniť mesto v komunite milovníkov hudby a pohybu. Zahraničnú účasť podporili aj registrovaní tanečníci, okrem Slovákov do Piešťan zavítali i Česi.

„Som veľmi spokojný, prekvapili ma najmä malé deti, aj keď na začiatku sme mali malé problémy, ale to k tomu patrí. U mňa určite vysoká úroveň. Bol som veľmi prekvapený, všetci boli super,“ zhodnotil B. Turčan. So súťažou počíta aj v budúcom roku. „Bude to piaty ročník, preto by som ho chcel posunúť o desať levelov vyššie,“ prezradil plány do budúcnosti.

Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 13. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel