Presila pôvabu a tanca – Čaro Orientu

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. decembra 2016, 15:12
  • Autor:vd

Brušné tanečnice skupiny Shams
uviedli v Elektrárni Piešťany veľkolepú
tanečnú šou Čaro Orientu.
Uskutočnila sa v sobotu 26. novembra
už po siedmy raz, tentokrát aj
za účasti profesionálnej ruskej baletky
Iriny Petrovej.

Brušné tanečnice skupiny Shams uviedli v Elektrárni Piešťany veľkolepú tanečnú šou Čaro Orientu. Uskutočnila sa v sobotu 26. novembra už po siedmy raz, tentokrát aj za účasti profesionálnej ruskej baletky Iriny Petrovej.piesne, jej rytmiku pretavila do zmyselného pohybu, aký dokážu vyčariť len profi tanečnice. Ľudia jej tlieskali, od údivu doslova onemeli. Ruska si podľa moderátorky, ktorá šou uviedla, otvorila svoju vlastnú tanečnú školu v Bratislave.

Nádhernými a technicky prepracovanými choreografiami rôznych tanečných žánrov sa prezentovali aj ostatné tanečné skupiny či jednotlivci. Pôsobivé vystúpenie mala i jedna zo zakladajúcich členiek skupiny Shams, Andrea Hornáková, ktorá svoj tanec s krídlami bohyne Isis venovala oslávencovi, piešťanskému lekárovi Štefanovi Masarykovi. Publikum obdivovalo tance so závojmi či paličkami, tlieskalo i najmenším tanečniciam, ktoré sa tajomstvu orientálneho tanca a trasom iba učia. Exotické rytmy, pre väčšinu Slovákov neznáme piesne, ale aj akrobatické kúsky dievčat z pole dance, čiže tanca pri tyči, zaznievali z historickej sály na Staničnej ulici a potvrdili, že Piešťanci sú naozaj multikultúrnym mestom, otvoreným pre celý svet.

V závere sa viac ako sto účinkujúcich postavilo na pódium a organizátorky každú ženu, dievčinu či dievčatko odmenili milou drobnosťou alebo kvetom. Bola to rýdzo ženská oslava krásy a pôvabu, ktorá v nijakej inej forme nemá takú silnú presilu ako na Čare Orientu. V programe vystúpili tanečná skupina Jasminka pod vedením Kamily Bzduškovej, deti z baletného krúžku Petry Barboríkovej, skupiny Karavana, Shams, Raks Farah, Anwar, žiačky A. Hornákovej, majsterka Slovenska v pole dance Michaela Moravčíková, skupina Motýlik pod vedením Daniely Košnárovej, AMAR bellydance group a skupina Jasmina.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 6. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava