Pôjdu na svetové finále

  • Šport / Ostatné športy
  • 30. marca 2018, 13:19
  • Autor:am

Opäť sa potvrdilo, že v Piešťanoch žije mnoho talentovaných detí. V sobotu 10. a v nedeľu 11. marca sa v Nitre uskutočnilo slovenské kolo svetovej tanečnej súťaže DanceStar, kde zahviezdili umelci z miestnej súkromnej základnej umeleckej školy. Vďaka veľkému úspechu teraz vystúpia vo svetovom finále súťaže v Chorvátsku.

Tanečníčky zo skupiny Flawless cestovali do mesta pod Zoborom s piatimi pripravenými choreografiami v štýle muzikál, hip-hop a scénický tanec. „Mali sme obavy z dôvodu veľmi vysokej konkurencie, nakoľko DanceStar je najlepšia a zároveň najnáročnejšia súťaž na Slovensku s možnosťou postupu do svetového finále,“ uviedla učiteľka Lucia Danišová.
Atmosféra však bola veľkolepá, okrem Piešťancov bojovali o úspech ďalší pohybovo nadaní umelci s viac než tromi stovkami choreografií. „Boli tam tanečné skupiny z rôznych kútov sveta, napríklad z Poľska, Ruska či z Rakúska. O to viac si vážime, že sme mohli byť súčasťou tejto súťaže,“ priblížila učiteľka.
Pre najstaršie žiačky to bolo veľmi stresujúce. „Mali tri choreografie v jednej kategórii a medzi nimi len dve čísla na prezlečenie. Navyše, kostýmy mali náročnejší charakter,“ prezradila L. Danišová. Napriek tomu však počas oboch dní panovala dobrá nálada aj vďaka podpore blízkych a priateľov, ktorí ich prišli povzbudiť.
Za tvrdú prácu počas nácvikov však zožali ovocie. Trio mladších žiačok sa v kategórii Urban style umiestnilo na druhej priečke, mladšie žiačky v kategórii muzikál skončili dokonca prvé a najstaršie žiačky kategórii Open – seniori boli piate.
Na druhý deň sa počas večerného ceremoniálu dozvedeli, že na základe dosiahnutých bodov postupujú na májové finále do Chorvátska, kde bude súperiť viac ako 7000 tanečníkov z celého sveta. Tento úspech ich šokoval, ale najmä veľmi potešil.
„Som na nich nesmierne hrdá a veľmi si vážim ich súdržnosť a to, ako sa navzájom starší a mladší žiaci podporujú. Sme ako druhá rodina. Organizátori boli veľmi príjemní a ochotní. Taktiež by som chcela poďakovať všetkým rodičom za ich prístup, podporu a trpezlivosť. A ďakujeme všetkým, ktorí v nás veria a držia nám palce,“ dodala na záver učiteľka.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín