Piešťanci na pódiu s Rusmi a Ukrajincami

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. novembra 2015, 08:27
  • Autor:am

V rámci 12. ročníka Medzinárodného festivalu detí a mládeže sa žiaci zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch predstavili s nacvičenými číslami v kine Fontána, striedajúc sa s kolegami z východných krajín. V pondelok 26. októbra sa predviedli v predkole súťaže.

Okrem piešťanských talentov sa na pódiu predstavili aj deti z Plevníka-Drienového, Košíc, z Ruska a Ukrajiny. Východoeurópski žiaci ukázali temperament v národných ľudových tancoch i baletnú techniku, deti z okolia Považskej Bystrice zas ohromujúce rusínske spevy a nôty. I tak však najviac „zahviezdila“ domáca mládež, publikum strhli najmenší s choreografiou tikajúcich hodín, aj nesúťažne oživené voskové figuríny Elvisa Presleyho a Freddieho Mercuryho.
V minulom roku sa vystúpenie v Piešťanoch uskutočnilo na nesúťažnej úrovni, teraz už niektorí tanečníci bojovali o úspech. „Spolupráca vznikla na základe niekoľkoročných návštev našich žiakov, najmä tanečného odboru, na festivale v Tepliciach a Prahe. Časom došlo k ponuke urobiť niektoré zo súťažných prehliadok a vystúpení v Piešťanoch,“ informoval Kamil Vavrinec, riaditeľ piešťanskej Základnej umeleckej školy. Prezradil tiež, že našim deťom sa darilo a získali niekoľko významných ocenení. Do Prahy pre ne cestovali v dvoch plných autobusoch.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 3. novembra.


((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela