Medailová žatva tanečníkov ZUŠ

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. mája 2018, 09:22
  • Autor:Viera Dusíková

Žiaci tanečného odboru Základnej umeleckej školy v Piešťanoch bodovali na Majstrovstvách Slovenska vo výrazových tancoch. Získali sedemnásť zlatých medailí, osem strieborných, štyri bronzové a jedno piate miesto. Majstrovstvá sa konali v dňoch 11.-13. mája v Leviciach.

„Po minuloročných úspechoch sme si opäť šli zmerať sily s tanečníkmi z rôznych kútov Slovenska. Na súťaž sme sa dôkladne pripravili. Zúčastnili sa všetky tanečné súbory zo ZUŠ Piešťany – Austedis, Bella, Plejády a Striebornička. Do Levíc sme cestovali neúnavne každý deň. Po úspešnom absolvovaní kvalifikácie sme do súťaže prihlásili 32 choreografií, ktoré odtancovalo osemdesiat vynikajúcich žiakov tanečného odboru,“ uviedla učiteľka tanca Dagmar Kuběnová.
Súťaž je súčasne aj kvalifikáciou na majstrovstvá Európy. „Či pôjdeme reprezentovať Slovensko, je ešte vo hviezdach, finančné náklady sú vysoké, tak uvidíme. Ale stálo to za námahu, všetky učiteľky sme maximálne spokojné. A aj hrdé na tie naše šikovné krehké krásky a švárnych chlapcov, ktorých nám všetci závidia,“ usmiala sa D. Kuběnová.
Hovorí sa, že šťastena praje pripraveným. A tak dve z unikátnych tanečných choreografií – Nočné tiene a Hijo de luna – predstavia žiaci D. Kuběnovej v rámci deviateho ročníka festivalu Taneční učitelia roku 2018 v Prahe. Oba tance zaradila odborná porota medzi jedenásť najkvalitnejších diel do finálového večera, ktorý sa uskutoční 6. júna v Prahe.
Do Prahy pôjdu už tento týždeň aj ďalšie dva piešťanské súbory – Austedis a Plejády. Čaká ich finále Mia Dance v Lucerne. „Tiež im držíme palce, aby čo najlepšie uspeli v medzinárodnej konkurencii,“ dodala D. Kuběnová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf