Hudobný tip: Jon Anderson & Roine Stolt – Invention of Knowledge

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. júna 2017, 10:48
  • Autor:Adam Kvasnica

V rubrike Hudobný tip predstavujem albumy, ktoré stoja za vypočutie. Vyberám tituly, ktoré sú zaujímavé po hudobnej i po koncepčnej stránke. Hudba sa však lepšie počúva, ako sa o nej číta, preto si budete môcť vypočuť ukážku z predstavovaného albumu každú sobotu o 21.00 h na vlnách Rádia Piešťany.

Hudobným tipom na tento týždeň je album Invention of Knowledge, ktorý v júni tohto roka vydala spolupracujúca dvojica Jon Anderson a Roine Stolt. J. Anderson, známy z legendárnej rockovej skupiny Yes, a R. Stolt, ktorého ako veterána progresívneho rocku môžeme poznať zo skupín ako The Flower Kings či Transatlantic, získali veľký záujem hudobného sveta už pri oznámení spoločnej spolupráce na novopripravovanom albume.

Po hudobnej stránke ide o krásnu spomienku na bohatú diskografiu skupiny Yes. Napriek tomu, že hlavnou myšlienkou tejto dosky je priblížiť sa k tvorbe Yes, nahrávky sú veľmi originálne, moderné a kompozične novátorské. Jedinečný hlas J. Andersona sa, našťastie, ani po rokoch nezmenil, navyše svoju hudbu obohatil o prvky world music, džezu a moderného zvuku popovej hudby.

Album si môžete vypočuť už túto sobotu o 21.00 h vo vysielaní Rádia Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín