Hudobný tip: Carlos Santana

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. septembra 2014, 15:47
  • Autor:Adam Kvasnica

V rubrike Hudobný tip predstavujem albumy, ktoré stoja za vypočutie. Vyberám tituly, ktoré sú zaujímavé po hudobnej i po koncepčnej stránke. Hudba sa však lepšie počúva, ako sa o nej číta, preto si budete môcť vypočuť ukážku z predstavovaného albumu každú sobotu o 21.00 h na vlnách Rádia Piešťany.

Hudobným tipom na tento týždeň je album Santana III od svetovo známeho mexického gitaristu Carlosa Santanu. V poradí tretí štúdiový album, ktorý vyšiel v roku 1971, sa stretol s rovnakým kritickým a komerčným úspechom ako predchádzajúce dva, a so Santanu urobil jednu z najuznávajších postáv elektrickej gitary. Po hudobnej stránke ide o pokračovanie úspešného modelu z debutu a dvojky, ktorý na albume vygradoval do excelentnej polohy.
Santana III oslovuje fanúšikov rôznych žánrov, pretože zohratá kapela C. Santanu tu mieša vplyvy džezu, rocku, latina, kubánskej a africkej hudby, a to všetko v dokonalej symbióze. Nájdeme tu silné rytmické skladby, ale aj pomalšie kúsky, avšak s veľmi silným rockovým feelingom, ktorý dopĺňa latinská rytmika s bluesovými a džezovými ingredienciami, silne okorenená nádhernými gitarovými sólami a bublajúcimi varhanmi. Album, ktorý sa začína inštrumentálnou skladbou Batuka, patrí k najrockovejším Santanovým počinom. Po Batuke nasleduje veľký hit No One To Depend On spievaný po španielsky, pri ktorom opäť vyniká perfektná rytmika a dynamika latinskoamerických melódií. Tú možno počuť na každej skladbe tejto unikátnej dosky. Pre mňa je Santana III vyvrcholením prvého a doteraz neprekonaného obdobia hudobného novátorstva.
Album si môžete vypočuť už túto sobotu o 21.00 h vo vysielaní Rádia Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj