Piško je proti zákazu makovníkov v školských bufetoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. novembra 2014, 14:10
  • Autor:vd

Beseda s humoristom Rasťom Piškom o jeho knihe s názvom Koniec kankánu by nemala konca, keby ju sám autor neuzavrel tým, že už vážne treba skončiť. Čas totiž v stredu 28. októbra plynul v Piešťanskom informačnom centre rýchlejšie ako dej jeho románu o mečiarizme, privatizéroch, reklamných mágoch, pofidérnych politikoch a pokrivených ľuďoch, ktorí sa ešte stále aj teraz hrajú na elitu národa.

R. Piško predstavil myšlienku, ktorá ho priviedla k nápadu napísať smutno-smiešny spoločenský román, ktorý zachytáva pestré panoptikum postáv. Napriek tomu, že príbeh samotný je fiktívny, mnohé z reálnych postáv vtedajších čias by sa v ňom pokojne mohli nájsť. Ako hovorí autor knihy – humorista, scenárista a dramatik: „Dej a postavy sú vymyslené, akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto zámerná. Nechápem, prečo už niekto predo mnou neprišiel na nápad zmeniť zaužívanú formulku. Podarilo sa to až mne.“
Koniec kankánu zastihol hrdinov tohto príbehu na Slovensku v roku 1998. Kabaret dejín im vymedzil priestor a nasadil masky, pod ktorými sa skrývajú živí ľudia. Majú svoje sny, túžby, lásky, dokonca aj morálne zásady. Pravidlá novej spoločnosti sú však nemilosrdné. Nastáva boj o holú existenciu – i ten vnútorný o vlastnú integritu.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 4. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín