Kniha týždňa: Viliam Klimáček – GUnaGU… GUnaGU? GUnaGU!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. októbra 2014, 08:10
  • Autor:mg

Dávame do pozornosti knižnú novinku. Vydalo vydavateľstvo Ikar.

Viliam hovorí s Viliamom či Klimáček spovedá Klimáčka – spisovateľ, dramatik, režisér a zakladateľ divadla GUnaGU spovedá sám seba nielen o tridsaťročnej histórii tohto kultového divadla, ale aj o atmosfére niekdajšieho Slovenska od roku 1985 až dodnes.
GUnaGU vždy citlivo reagovalo na fenomény doby – ako prvé u nás prinieslo drsnú komédiu o mafiánoch (English is easy, Csaba is dead) či svete modelingu a castingových agentúr (Modelky I a II), ako aj o šialenstve chudnutia a redukčných diét (Nízkotučný život). Počas tridsiatich sezón uviedlo vyše šesťdesiat vlastných hier, ktoré dodnes videlo vyše stotisíc ľudí. Viliam Klimáček z nich vybral tridsať najlepších a cez ne čitateľom predstaví nielen vzrušenú atmosféru v GUnaGU, jeho absurdnú komiku aj brutálnu nehu, ale aj spomienky na časy, keď sa práve najveselšie nežilo. Okrem vtipných bonmotov v „autorozhovore“ a unikátnych fotografií autor predstaví aj okolnosti, vďaka ktorým GUnaGU objavilo také herecké talenty, akými sú Slávka Halčáková, Peter Batthyany či Peťa Polnišová.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v kníhkupectve Centrum knihy, Winterova31(bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany. Tel: 033/7730541

www.centrumknihy.sk

Taktiež si môžete uplatniť zľavu  s 10%  kupónom, ktorý nájdete v regionálnom týždenníku Piešťanský týždeň pod článkom „Kniha týždňa“.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel