Zahrala i nová piešťanská kapela Happy Boys

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. novembra 2016, 13:53
  • Autor:am

Milovníci dobrej hudby sa opäť zabavili v piešťanskej Čajovni Medulienka. V piatok 11. novembra si vychutnali koncerty dvoch kapiel, dokonca novej skupiny Happy Boys, ktorej lídrom je Ír Noel McCarthy.

Večer pri dobrej hudbe zorganizoval Piešťanec Christopher Williams: „Vzniklo to náhodou, Noel McCarthy mi povedal, že v tomto priestore musíme spraviť nejaké koncerty.“ Slovo dalo slovo a líder novej piešťanskej kapely Happy Boys sa spolu so zvyškom skupiny minulý piatok predstavil publiku. Piešťanskému týždňu povedal, ako sa do našej krajiny dostal. „Je to veľmi dlhý príbeh. V roku 2006 som stretol svoju lásku zo Slovenska, čo bol môj prvý kontakt s touto krajinou,“ porozprával N. McCarthy. Zaspomínal si na spoznávanie nových priateľov, ukončenie práce i na to, ako s peniazmi vo vreckách prišiel žiť do krajiny pod Tatrami. „V Írsku máme príliš veľa dažďa, vetra, neveľa slnka a mojou vášňou je bicyklovanie. V zásade som nasledoval slnko,“ prezradil pre Piešťanský týždeň.

Kapela Happy Boys vznikla veľmi náhodne. „Keď som prišiel na ‚džem‘ do Kursalonu, nemal som v Piešťanoch žiadnych skutočných priateľov. Dal som sa do reči s Petrom, ten mi povedal, že môžeme byť priatelia, potom som spoznal Veroniku, Gusta.
Tak náhodne sme k sebe prišli, nebolo to plánované. Verím v spravodlivosť. Veci, ktoré sa majú stať, sa napokon stanú. Toto je pre mňa veľmi výnimočné. Hrám s ľuďmi, ktorí majú veľkú vášeň pre hudbu. Nechcem byť rockstar, len hrám pre nadšené publikum. Preto sme hrali zadarmo,“ uviedol N. McCarthy. V čajovni sa mu napokon hralo dobre. „Super atmosféra, je to upokojujúce miesto. Nie je tu veľa svetla. Rád hrám pre šťastných ľudí, veď aj názov kapely je Happy Boys. Keď sú ľudia šťastní, aj my sme,“ dodal N. McCarthy.

Okrem Happy Boys sa na koncerte predstavili aj People Underground.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava