Trnavská hudobná jeseň ponúka perly svetovej hudby

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. novembra 2012, 09:28
  • Autor:sita(m)

Speváckym recitálom Martina Hammerle-Bortolottiho s názvom Perly svetovej hudby pokračuje v pondelok 19. novembra v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika Trnavská hudobná jeseň. S klavírnym sprievodom Daniely Velebovej odznejú diela Wolfganga Amadea Mozarta, Bedřicha Smetanu, Giuseppe Verdiho, Ruggiera Leoncavalla, Josepha Schmidta a Fritza Rottera.

Martino Hammerle-Bortolotti, rodák z Innsbrucku, debutoval v roku 1999 v brnianskej Janáčkovej opere ako Papageno v Mozartovej Čarovnej flaute a hosťoval na niekoľkých českých scénach v inscenáciách diel Rossiniho a Donizettiho, ale aj Smetanu a Janáčka. Do života uviedol niekoľko koncertných cyklov, ktoré dnes majú svoje kmeňové publikum.
Hammerle-Bortolotti spieva Mozarta, klasický belcantový repertoár, Pucciniho, Leoncavalla, ale aj Wagnera a skladby doteraz málo známych skladateľov, ktoré znova objavuje pre svojich poslucháčov. So súborom Camerata Brunae sa systematicky venuje hudbe starších dejinných období a brnianska filharmónia ho pozná ako poučeného interpreta diel hudobnej avantgardy. Veľkou fascináciou je pre neho aj hudba zabudnutá, či vo svojej dobe priamo zakázaná – poklady, ktoré túži publiku priblížiť a znovu spopularizovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín