Špeciálny jazzový koncert – Raphael Wressnig & The Soul Gift Band

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. júla 2017, 14:28
  • Autor:ts

Pozývame Vás na špeciálny jazzový koncert, ktorý sa bude konať na terase Kursalonu netradične v pondelok 24. júla o 20:00 hod. Po polročnej prestávke u nás opäť vystúpi Raphael Wressnig & The Soul Gift Band. Zatiaľ to je jediný Raphaelov koncert na Slovensku tento rok, takže pôjde určite o výnimočný hudobný zážitok.

Raphaela Wressniga asi netreba návštevníkom jazzových koncertov veľmi predstavovať. V posledných rokoch vystupoval v piešťanskom Kursalone pravidelne. Mladý, ale skúsený Wressnig, ktorý patrí k najlepším hráčom na Hammond organ B3, začínal ako samouk vo svojich  16-tich rokoch a postupne si vypracoval vlastný, unikátny štýl, ktorý je zároveň elegantný a výbušný. Raphael patrí k hammondistom, ktorí dokážu kombináciou dravej hry, výrazných rytmov, občas i preexponovanej dynamiky a showmanského prístupu nielen zaujať, ale doslova strhnúť publikum. Raphael svojou hrou prejavuje absolútne zvládnutie svojho nástroja, ale zároveň aj znalosť všetkých hudobných žánrov a z toho vyberá to najlepšie a pridáva svoj vlastný pohľad na hudbu.

Hudobný svet zachytil jeho uznávaný album ,,Soul Gumbo,, z roku 2014, na ktorom spolupracoval s hudobníkmi ako George Porter, Stanton Moore, a ikonou R&B Walterom ,,Wolfmanom,, Washingtonom. Raphael už dve desaťročia cestuje so svojou hudbou po celom svete – precestoval takmer celú EÚ, Rusko, Stredný východ, časť Afriky, Ázie, Karibiku, ale aj Severnú a Južnú Ameriku. Bol nominovaný za najlepšieho organového hráča roka v prieskume kritiky DownBeat v rokoch 2013,2015 a 2016. Pre jeho ďalší album ,, Soul Connection,, cestoval do Sao Paulo, Brazílie a spojil sily s bluesovým gitaristom Igorom Pradom.

Zoskupenie Raphael Wressnig & The Soul Gift Band okrem Raphaela Wressniga tvorí taliansky bluesový gitarista a producent Enrico Crivellaro a rakúsky bubeník Peter Lenz.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín