Sobotňajšiemu večeru kraľoval Robo Opatovský

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. apríla 2017, 12:53
  • Autor:Anja Babčan Číž

Krásny zážitok, hudobný aj emotívny, priniesol do Piešťan Robo Opatovský svojím vystúpením v rámci klubového turné Robo Opatovský Unplugged tour. Staršie hity, ale aj nové skladby odohraté tentoraz v unplugged verzii zazneli v sobotu 8. apríla v priestoroch Kursalonu.

Trojgeneračnému piešťanskému publiku zahralo spolu s Robom kvalitné zoskupenie hudobníkov: Štefan Bugala, Ondrej Juraši a Piešťanec Andrej Urminský. Vo vypredanej sále potlesk sprevádzal známe hity ako Natália, Sen, Úspech ťa spáli, Hovorila po španielsky či chytľavé melódie novších songov.

Robov vyzretý interpretačný prejav sa naplno predviedol v skladbe, na ktorú, ako sám povedal, musel dozrieť. Pieseň Človek si musí všetkým prejsť od Ľubice Čekovskej je výnimočná hudobným spracovaním i výpovedným textom. „Škoda, že slovenské skladby tohto druhu sú málo prezentované v našich mainstreamových médiách,“ skonštatoval R. Opatovský. Potešilo ho, že Rádio Piešťany dáva priestor aj menšinovému žánru, ktorý má svoj okruh poslucháčov. Potvrdzuje sa to práve na takýchto klubových koncertoch, kde ľudia reagujú na hudbu, texty, kapelu. To zažil aj v Piešťanoch, ktoré sú každoročne na zozname jeho vystúpení či už s tvorbou nám známou, alebo s jeho džezovým projektom Overtime. Práve v rámci neho k nám čoskoro zavíta opäť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel