Robo Opatovský Unplugged už túto sobotu v Kursalone

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. apríla 2017, 15:01
  • Autor:roboopatovsky.com

Nenechajte si ujsť výnimočný koncert Roba Opatovského 8. apríla o 20.00 hod. v Kursalone.
Po mimoriadne úspešnom vianočnom turné sa Robo Opatovský opäť chystá za fanúšikmi. Tentoraz však ponúkne unplugged tour, kde jeho skladby zaznejú úplne inak, ako kedykoľvek doteraz. Robov spev bude sprevádzať len akustická gitara, vibrafón, perkusie a trúbka. Na turné si prizval vynikajúcich umelcov – Štefana Bugalu, Andreja Urminského a Ondreja Jurašiho. Sympatický spevák ponúkne prierez svojou 20-ročnou tvorbou v jemnom, tichšom prevedení. Verí, že takáto poloha jeho piesní poslucháčov očarí.

Robo Opatovský sa chystá na výnimočné turné. Jeho najväčšie hity „Prší“, „Hovorila po španielsky“, „Natália“, „Sen“, či „Prílev energie“ zaznejú v celkom inej polohe, ako boli Robovi fanúšikovia doteraz zvyknutí.

„Každý rok chcem fanúšikom priniesť niečo nové. Po úspešnom Vianočnom turné s Máriou Čírovou, som sa rozhodol urobiť unplugged koncerty, kde základom kapely bude akustická gitara, vibrafón, perkusie a trúbka. Sám som bol prekvapený, koľko zaujímavých hudobných farieb toto zoskupenie ponúka. Úžasným prekvapením je pre mňa vibrafón – kráľovský nástroj a samozrejme pán muzikant Štefan Bugala, ktorý dokáže hrať paličkami na vibrafón a popritom hrať na perkusiach! Treba to vidieť a počuť naživo. Unplugged koncerty vždy ukážu, kto je aký spevák a muzikant. Tu sa nemáte kde „skryť“,“ vysvetľuje Robo Opatovský.

Na turné si sympatický spevák prizval skutočne vynikajúcich hudobníkov. Okrem spomínaného Štefana Bugalu aj Andreja Urminského a Ondreja Jurašiho.

„Štefan Bugala je dlhoročný člen všetkých mojich projektov. Tento fantastický hráč na bicie sa v tomto projekte ukáže ako veľmi invenčný, technicky zdatný hráč na vibrafón a perkusie. Andrej Urminský je zas jeden z najtalentovanejších gitaristov, nová vlna, žiak Michala Bugalu. Ondrej Juraši je top muzikant, fantastický hráč na trúbku. Roky spolupracujeme v Gustav Brom Big Band, odohrali sme spolu veľa koncertov. Ja sa na turné budem prezentovať nielen spevom, ale aj ako gitarista na akustickú gitaru. Veľmi sa na to  teším,“ teší sa Robo Opatovský.

Robo priznáva, že sa inšpiroval unplugged koncertom Georgea Michaela, ktorý si nedávno po rokoch opäť pozrel. Na netradičnom turné zaspieva svoje najväčšie hity, ale sľubuje aj prekvapenia.

„Dá sa povedať, že piesne budú znieť „potichu“, ale kvalitná pesnička znie dobre aj keď ju sprevádza iba gitara. Preto som vybral moje naj skladby a zatiaľ som veľmi spokojný s hudobným prevedením každej z nich. Samotným prekvapením budú interpretačné výkony muzikantov. Nehovoriac o plnosti zvuku,“ uzatvára Robo Opatovský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel