Ripfest s rekordnou účasťou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júla 2014, 15:23
  • Autor:ts

Vo Veľkých Ripňanoch sa v sobotu 19. júla konal festival Ripfest, ktorého sa zúčastnilo takmer päťtisíc návštevníkov dobrej hudby a kvalitnej zábavy.

Napriek tropickej horúčave sa futbalové ihrisko už od obeda zapĺňalo fanúšikmi, ktorí prišli podporiť prvého účinkujúceho, skupinu Ranná nevoľnosť. Po nich nasledovala speváčka Gygy s kapelou. Skupinu Heľenine oči sprevádzala smola, keď im po ceste na festival vyvrela voda v chladiči, preto na koncert meškali. Chlapci z Polemicu sú kamaráti a ochotne sa s nimi vymenili. Fanúšikovia skákali, spievali a bavili sa, čo im sily stačili.
Kapela Gladiator rozpálila svojimi hitmi návštevníkov všetkých vekových kategórií. Neviem ťa nájsť či Na kom záleží spieval s Mikom Hladkým a spol. celý kotol. Hex sa nenechali zahanbiť a zábava gradovala za tónov piesní Keď sme sami či V piatok podvečer. Iné Kafe potvrdili svojím koncertom status punkrockovej legendy. Vratko počas prestávok medzi piesňami ostro odsúdil správanie slovenských rádií, ktoré odmietajú hrať nielen ich piesne. Napriek tomu si fanúšikov našli a pieseň Špinavé objatie má už viac ako milión pozretí.
Vyvrcholením večera bol koncert skupiny IMT Smile. Bavili, skákali, spievali a tancovali nielen muzikanti na pódiu, ale i nadšený niekoľkotisícový dav. Zlatým klincom sa stala slávica Zuzka Smatanová, ktorá si na Ripfest priviezla i saxofonistu, s ktorým zneli jej piesne ešte lepšie. Skupiny AYA a Medial banana dali povestnú bodku za festivalom.
Dušan Drobný, organizátor podujatia: „Tento ročník bol výnimočný nielen návštevnosťou, ale hlavne návštevníkmi, ktorí dokázali vytvoriť atmosféru, v ktorej je radosť hrať pre každého muzikanta. Budeme sa snažiť o rok posunúť latku ešte vyššie, aby sme všetkých potešili. Stretneme sa o rok!“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav