Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. mája 2018, 06:41
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, prišla Hanka Gregušová… Z New Yorku do minimalistickej kaviarne v Trenčíne. Odpálila koncert, ktorý dojal, rozveselil a dal mnohé intenzívne emócie publiku.

Vibrácie jej černošského hlasu i jej osobnosť je silne inšpiratívna. Život v cudzích podmienkach, medzi neznámymi ľuďmi, ale so snom, ktorý volá z oblakov, je spočiatku veľmi ťažký, ale motivujúci.
V rozhovore spomenula, že je zvedavá, „kam sa jej kolega posunul“… Pomaly sa posúvame aj my, po našich privátnych trajektóriách… a takáto hudba nám v tom náramne pomáha. Hanka Gregušová a Ondrej Krajňák sa rozbehli na turné po desiatich slovenských a českých mestách, aby svojím kumštom ožiarili ďalšie priestory a vdýchli pocity dobra k nezabudnuteľnosti pre tých, ktorí to chcú počuť, zažiť a veriť…
Rádio Piešťany je mediálnym partnerom najvýznamnejších podujatí, koncertov a festivalov, preto ani taká významná udalosť, ako je One Day Jazz Festival, nemôže uniknúť našej pozornosti. Tohto roku oslávi desiaty ročník. Od 13. júna do 13. júla sa koná vo viacerých slovenských mestách deň džezu, na ktorom sa vystrieda šesť vynikajúcich telies a sólistov – Dan Bárta & Illustratosphere, Lizz Wright (USA), Slovenská filharmónia, diriguje Oskar Rózsa, Lionel Loueke Trio feat. Daniele Camarda & Martin Valihora (USA/Tal./SR), Ľubomír Gašpar Cimbal Project (SR), Chris „Daddy“ Dave & The Drumhedz (USA). V nedeľnej relácii si na Rádiu Piešťany predstavíme účinkujúcich a dozvieme sa o jeho prípravách od organizátora a promotéra podujatia Martina Valihoru.
Reláciu Podoby džezu vysielame vždy v nedeľu o 20:00 a reprízu si môžete vypočuť v stredu o 23:00 na frekvencii 90,2 MHz alebo na www.radiopiestany.sk. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava