Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. mája 2018, 09:43
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, v pondelok 30. apríla vrcholila anketa Esprit 2017 vyhlásením hodnotenia medzinárodnej poroty. Hlavnú cenu za najlepší slovenský džezový album roka získala hudobníčka a skladateľka Sisa Michalidesová za album Chloe.

Odovzdávanie cien s koncertom autorov nominovaných albumov sa konalo v bratislavskom Divadle Aréna. Svoju tvorbu predstavili Ľubomír Gašpar Cimbal Project, saxofonista Nikolaj Nikitin a klavirista Ľuboš Šrámek. Záver večera patril laureátke hlavnej ceny S. Michalidesovej. 
Na tejto udalosti má svoj podiel aj naše mesto. Rádio Piešťany je oficiálnym mediálnym partnerom ankety. V odbornej porote má mesto zastúpenie v osobe Jána Babiča, hudobného redaktora Rádia Piešťany. Naviac, členom poroty je významná osobnosť, ktorá má práve k piešťanskému džezu veľmi blízko. V 60. rokoch bol vynikajúci klavirista Viktor Zappner nositeľom nových trendov. V jeho pôsobisku na Pedagogickom inštitúte v Nitre hral v triu s Dodom Šošokom a v Piešťanoch, kde býval, sa zúčastňoval na účinkovaní kapely Gama Club.
Anketa Esprit 2017 bude hlavnou témou relácie Podoby džezu. Okrem výsledkov a hudby laureátov budeme počuť názory a postrehy najpovolanejších. V relácii sa vrátime k programu jarných bratislavských džezákov. Aktuality o dianí na džezovej scéne ozdobí hudba Alana Bartuša, ktorý sa so svojím triom chystá na slovenské turné.
V nedeľu o 20:00 vám na Rádiu Piešťany ponúkame 120 minút prvotriedneho džezu. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel