Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. februára 2018, 08:19
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, stredobodom pozornosti sú olympijské hry. Hlavne výsledky našich reprezentantov, spokojnosť, kritika, rady, keby… a iné postrehy sú náplňou rozhovorov športových fanúšikov.

Šport je určený na užitočné vyplnenie voľného času a zveľaďovanie zdravia. Dnes však výkonnostný šport už dávno opustil toto poslanie. Výsledky sú dôležité, víťazi sú odmeňovaní. A nie hocijako. Poslanie športu ako rekreácie a naplnenia voľného času prevzali amatérski športovci. Olympijské heslo „nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa“ už dávno prestalo byť ústredným motívom olympiád. A lieta nad nimi strašiak – doping.
Honba za víťazstvami si mnohokrát nevyberá spôsoby a ide aj za hranu zákona. Súčasná olympiáda má zatiaľ len jedného hriešnika. Ale pre doping platí, že zločin je vždy o krok pred zákonom. Jediným povzbudivým prostriedkom – povoleným – nech je hrdosť na krajinu, ktorú športovec reprezentuje.
Podoby džezu na Rádiu Piešťany prichádzajú k vám pravidelne v nedeľu o 20. hodine. Hlasovanie ankety o najlepší džezový album roka Esprit 2017 je pripravené. Predstavíme vám nominované albumy a ich autorov.
Anketa Grammy 2017 má už svojich laureátov a najlepší džezový album bude na programe v nedeľu. Viacero významných džezových osobností sa v minulom roku pobralo do nebeských orchestrov.
Z našich kolegov a priateľov to bol Jurko Lehotský a Jožko Döme. Aj na našom rádiu sme už stretli džezových velikánov, akými boli Geri Allen, John Abercrombie, Larry Coryell, Al Jarreau, Chuck Loeb, Horace Parlan, Ben Riley, Roswell Rudd…
V nedeľnej relácii im venujem našu spomienku tak, ako na nich spomínajú kolegovia a publicisti v magazíne Jazz Times.
Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava