Podoby džezu perom Jana Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. novembra 2017, 10:11
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, neberte nám Kursalon! Chcelo sa mi zakričať včera, keď som sa prechádzal piešťanským parkom. Pri pohľade na opustenú budovu a tmavé okná mi prechádzal mráz po chrbte…

Každé kúpeľné mesto sa pýši svojou minulosťou, ktorá je zachytená na fotografiách spokojných návštevníkov sediacich na terase kúpeľnej dvorany, zaliatej slnkom a tónmi hudby promenádneho orchestra. V takejto atmosfére ešte donedávna žil aj piešťanský park. Neviem, čo je príčinou tohto stavu. Viem len, že to nie je dobré.
Podoby džezu na Rádiu Piešťany mapujú džezové dianie v našom meste. Od 20. novembra začína svoju prevádzku klub La Musica, do ktorého sa sťahujú z priestorov Kursalonu všetky hudobné aktivity. V piatok 24. novembra vás uvíta House Band, kapela domácich džezmenov, a zavádzajú sa aj pravidelné pondelkové Jam Sessions. Bratislavské Divadlo Aréna bude hostiť v sobotu 2. decembra od 19:00 šiesty Gipsy Jazz Festival 2017 a my vás budeme informovať o programe.
V údajoch džezovej histórie zaznamenávame tento týždeň zvýšený výskyt saxofónových velikánov. Coleman Hawkins, Nat Adderley a Paul Desmond sú mená, ktoré naplnili džezovú pokladnicu nezabudnuteľnými dielami. Súťaž mladých talentov JazzStartUp vrcholí záverečným koncertom v sobotu 25. novembra o 19. hodine v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu. Víťazmi jednotlivých kôl sa stali Dominika Titková, Erwin Kite, Jana Gavačová & Luboš Brtáň, Tomáš Lukáč Group a Miloš Bihary & Jazz Funk Brothers.
Informácie z domácej a zahraničnej džezovej scény sú pravidelnou súčasťou relácie Podoby džezu na Rádiu Piešťany vždy v nedeľu o 20:00, ktorú reprízujeme v plnom znení v stredu o 23:00. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav