Podoby džezu perom Jana Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. októbra 2017, 09:34
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, minulý týždeň som sa vydal na západ. Ešte aj dnes sa zľaknem pri takejto zvesti. V podvedomí ešte stále chápem prechod hraníc ako nie samozrejmú udalosť.

Boli časy, keď tento čin znamenal penzum povinných cvikov vynútených úradmi a stačilo krátke a jednoznačné nie zo strany polície a všetko spadlo ako domček z kariet. „Zahraničná cesta nie je v záujme Československej socialistickej republiky,“ znelo ako odpoveď na žiadosť ísť navštíviť rodinného príslušníka alebo ísť za prácou s platnou pracovnou zmluvou. Mám s tým dlhoročné zlé, veľmi zlé skúsenosti. Koncom týždňa som sa vydal na cesty. Prešiel som štyri krajiny Európskej únie bez toho, aby sa ma niekto pýtal, kto som, kam idem, čo mám v kufri… Teraz som už opäť doma a pýtam sa, čo je definícia „euroskeptika“. Akékoľvek slovné spojenie nevyjadruje moje predstavy. Hádam len, že „človek zábudlivý“…
Podoby džezu na Rádiu Piešťany stíhajú sledovať riadnu haravaru, ktorá sa zniesla spolu s melancholickou jeseňou do džezového diania. Finále súťaže JazzStartUp, Žilina International Kazz Contest, Jazz pod hradom, Bratislavské jazzové dni – to sú len niektoré názvy septembrových a októbrových podujatí. Juraj Griglák pokrstí svoju novinku Juraj Griglák & Company Live feat. Bobby Sparks, Poogie Bell, Chris Hemingway počas koncertu, ktorý sa uskutoční 1. októbra v bratislavskom Kafe Scherz. V Kursalone bude koncertovať v stredu 4. októbra Dáška Libiaková a jej Swing Quartet.
My budeme pri všetkých týchto udalostiach, aby sme vám v nedeľu o 20. hodine v relácii Podoby džezu priniesli podrobné a najčerstvejšie informácie a náruč džezovej muziky. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela