Podoby džezu očami Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. januára 2018, 08:12
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, vstupujeme do nového roka. Osmičkového. So vzájomným želaním zdravia, šťastia, lásky, úspechov. Osmička na konci letopočtu priniesla často historické udalosti. Raz krajšie, inokedy menej príjemné – ba tragické.

V súčasnosti vzhliadame k osmičke s nádejou v lepšie časy. Ľudia si želajú pravdu, dodržiavanie zákonov, potrestanie korupcie, dobré cesty… Ale veď toto všetko by mal právny štát v strednej Európe, člen Európskeho spoločenstva, bezo zvyšku poskytovať! Žiaľ, tieto požiadavky sú veľmi aktuálne a naliehavé. Dúfajme, že povestná „osmička“ na konci letopočtu prinesie zmenu – k lepšiemu.
Tento rok si pripomenieme aj dve významné výročia. V októbri bude sto rokov od vzniku Československej republiky, a v auguste si pripomenieme 50 rokov od okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy. Táto udalosť mala veľký vplyv aj na vývoj kultúry v našej krajine. Obdobie džezu za železnou oponou bude témou viacerých relácií Podoby džezu na Rádiu Piešťany. Chystáme hosťovanie priamych účastníkov šírenia džezu v ťažkých časoch normalizácie aj džezových osobností, ktoré prepojili náš džez so svetovými trendmi.
Vlani sme končili s našou reláciou Podoby džezu na čísle 270. V tomto roku, práve v čase veľkých výročí, by sme mohli dospieť k tretej stovke premiér relácie. Ostaňte nám verní aj naďalej, pretože už v nedeľu 14. januára predstavíme nový album kapely Bashavel s názvom Hooray, Iveta Lišková a Erbetes Quartet dodali ďalšie nové pesničky, Joe Muranyi, posledný klarinetista Louisa Armstronga, by oslávil 90 rokov. Aktuality a zaujímavosti z diania na džezovej scéne nebudú chýbať.
Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj