O Elektrárni kolujú dobré zvesti

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. apríla 2017, 13:44
  • Autor:am

Milovníci skvelej muziky si opäť prišli na svoje. V sobotu 22. apríla vystúpilo na pódium Elektrárne Piešťany zoskupenie hudobníkov Mike Parker‘s Trio Theory a predviedli svoje alternatívne džezové predstavenie plné talentu a lásky k hudbe.

Trojica hudobníkov z Ameriky a Poľska prilákala do priestorov Elektrárne niekoľko desiatok poslucháčov. Inštrumentálna hudba rozoznela útroby historickej budovy a za výnimočný koncert si muzikanti vyslúžili niekoľko neutíchajúcich potleskov a ohromených obdivných pohľadov. „Musím priznať, že na tento koncert som sa veľmi tešila, pretože je to veľmi zaujímavé spojenie avantgardy, rocku a džezoví fajnšmekri si, myslím, prišli na svoje,“ skonštatovala Blanka Berkyová, riaditeľka Elektrárne Piešťany.

Mike Parker‘s Trio Theory sú v súčasnosti na európskom turné, prejsť by mali približne stovku miest. Na Slovensku sa zastavili v Bratislave, po Piešťanoch ešte zavítajú na východ krajiny. Do Elektrárne pritom prišli vďaka odporúčaniam. „Mike mi zatelefonoval asi týždeň potom, čo u nás hral Mateusz Gawęda. Keďže muzikanti sú všetci jedna veľká rodina a Mateusz povedal, že Elektrárňa je úplne super, Mike mi zavolal. Povedal, že máme skvelý priestor, idú na turné a chceli by tu hrať,“ prezradila riaditeľka, ktorú teší, že okrem obyvateľov historickú budovu začínajú opäť vnímať aj umelci. Práve Mike Parker‘s Trio Theory boli prekvapení veľkosťou priestoru, hralo sa im dobre a po prvotnom šoku z tamojšieho echa odchádzali spokojní. Za to vďačia v Elektrárni aj zvukárovi Michalovi Urbanovi, ktorý priestor pozná a ozvučuje ho profesionálne.

Muzikanti sa predstavili ako veľkí profesionáli nielen hudobne, ale aj ľudsky. „Boli fantastickí. Písali sme si niekoľko e-mailov a sú veľmi profesionálni. Po prvý raz v živote a počas svojej pomerne dlhej kariéry som dostala také špičkovo vypracované podklady. Takto sa to má robiť. Sú to skvelí ľudia, výnimoční muzikanti,“ dodala B. Berkyová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav