Námorník Kuko a vyvrcholenie piatkového programu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2015, 16:07
  • Autor:A. Mathiasová


O prvý koncert na hlavnom stejdži sa postarala slovenská skupina Nocadeň. Silným momentom v podvečer bolo vystúpenie českej kapely Kryštof. Na pódiu predviedla energickú šou. Vďaka dvom hlavným stejdžom vedľa seba sa kapely striedali plynulo, a takmer presne načasované – prvá kapela hrala na ľavom pódiu, druhá na pravom… a dav sa presúval zľava doprava a späť. Medzitým, ako bol jeden stejdž prázdny, brigádnici spratávali spúšť v podobe odpadkov, ktoré dav za sebou zanechal.

Po Kryštofe nasledoval fínsky power metal v podobe Stratovariusu a holandskí Within Temptation potešili skôr fanúšikov tvrdšej muziky. Rovnako aj skupina Arch Enemy hudobných fajnšmekrov neznalých death-metalových formácií naozaj prekvapila. Je zvláštne, keď trištvrte hodiny počúvate hlboký silný mužský hlas a zrazu vám oznámia, že za mikrofónom stojí krásna, maličká, 29-ročná speváčka.
Hlboká noc nastala, kým na pódium vyšla slovenská kapela Horkýže Slíže. Stany, lavičky, stánky, chill-out zóny, všetko sa vyprázdnilo a presunulo pod hlavné pódium. Kuko prezlečený za námorníka zaspieval najväčšie hity ako Vlak, Malá Žužu alebo „tú“ na lehátku. Gitarista Marián Sabo odhalil najtemnejšiu stránku svojej osobnosti a priznal sa, že je alkoholik. Vyslúžil si obrovský potlesk a zopár „štrngnutí“ na svoju počesť. Prídavok Lesbiens and gay song si s kapelou zaspieval snáď každý.
Po skončení ostala pod pódiom obrovská spúšť, všade rozhádzané poháre, taniere, ohorky a zopár tiel, takže brigádnici mali opäť veľa práce. Opúšťať areál bola obrovská zábava. Prekračujúc telá bolo potrebné prejsť cez neosvetlené stanovo-parkovacie mestečko až k podchodu na Kláštorskej ulici.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 30. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav