Na Vítaní jari sa objavia Free Varlata Angel Voices

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. marca 2015, 08:21
  • Autor:jk

Na už tradičné Vítanie jari a oslavy abstinencie tentoraz zavíta aj kapela Free Varlata Angel Voices. Koncert hudobných skupín sa uskutoční v sobotu 21. marca v Kultúrnom dome vo Vrbovom.

Vítanie jari si tak odškrtne svoj deviaty ročník, organizátor podujatia Branislav Jobus zasa desať rokov skoncovania s alkoholom. K okrúhlemu jubileu mu príde zagratulovať aj krstný otec a šéf hudobného festivalu Pohoda Michal Kaščák. Privezie so sebou aj recesistické hudobné teleso Free Varlata Angel Voices.
Neodmysliteľným hosťom podujatia je už od jeho vzniku domáca kapela Karpatské Chrbáty. Do mestečka so šikmou vežou zavíta takisto Chiki liki tu-a, ktorá ruka v ruka s vrbovskou kapelou nemôže na Vítaní jari chýbať – jej gitarista Ľuboslav Petruška bude takisto oslávencom, nakoľko ten začal abstinovať presne v tom istom čase ako B. Jobus. Alternatívna skupina z Prešova na podujatí tiež pokrstí svoje nové CD, ktoré vydali pod názvom Slzy tvý mámy, Šedivý a spol.
Záver koncertu bude patriť kapele, ktorú netreba bližšie predstavovať: Slniečko takisto pripravuje nové CD a ako nám prezradil jej líder Peter Remiš, ešte sa nevedia rozhodnúť, či sa bude volať Lumpy z pumpy či Falošne, ale s citom. Z pripravovanej novinky zahrajú aj skladbu Zbohom, alkohol, ktorá odznie spoločne so spevom a recitáciou B. Jobusa.
Diváci sa môžu tešiť nielen na plejádu pesničiek, ale tiež na Morenu, ktorú bratia Jobusovci tentoraz nezlikvidujú v drvičke konárov, ale symbol zimy nemilosrdne zaživa upália priamo pred kultúrnym domom. Nebudú pravdaže chýbať ani preteky v streľbe z poplašnej pištole a bonusom bude vystúpenie formácie Vrbovskí víťazi spoločne s brušnými tanečnicami.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela