Na pódiu v Dome umenia viac ako sto účinkujúcich

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. decembra 2014, 09:00
  • Autor:Igor Paulech

Sviatočnú a výnimočnú atmosféru v Dome umenia v Piešťanoch navodili protagonisti Vianočného koncertu. V utorok 9. decembra vo veľkej sále zneli slovenské i zahraničné koledy, melódie a diela známych hudobných skladateľov.

Operný sólista Miroslav Dvorský si prizval niekoľkých hostí, aby spríjemnili divákom najkrajšie sviatky v roku. K známemu tenoristovi sa pridala speváčka Andrea Vizvári a sprevádzal ich spevácky zbor Lúčnica so zbormajsterkou Elenou Matušovou a tiež Slovenský národný symfonický orchester pod taktovkou dirigenta Martina Leginusa.
V prvej polovici programu zazneli skladby od Rossiniho, Verdiho, Pucciniho. Prítomní si mohli vypočuť časť z diela Prodaná nevěsta od Bedřicha Smmetanu či úryvky z Rusalky od Antonína Dvořáka.
„V Dome umenia sme navodili prostredníctvom koncertu a profesionálnych výkonov účinkujúcich absolútnu vianočnú atmosféru. Dramaturgia bola vyvážená a ľudia umelcov odmenili dlhotrvajúcim potleskom a standing ovation. Nedá sa povedať, čo bolo najlepšie z koncertu,“ povedala pre Piešťanský týždeň riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová.
Druhá polovica vystúpenia patrila sviatočným skladbám a koledám v rôznych jazykoch. Znela angličtina, latinčina, ale hlavne slovenčina. Ľudia si vytlieskali ako prídavok Tichú noc. Dirigent M. Leginus všetkých v sále vyzval, aby si tiež spoločne s umelcami zaspievali. „V tom momente okrem plného hľadiska bolo na javisku viac ako sto účinkujúcich. Bolo to naozaj prekrásne,“ doplnila E. Bjeloševičová.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 16. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín