Na opere Láska zďaleka môžete vyhrať vstupenky na Nabucco

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. decembra 2016, 09:57
  • Autor:ts DU

Dom umenia pokračuje priamych prenosoch z Metropolitnej opery New York a pre pravidelných návštevníkov pripravil vianočnú súťaž. Každý, kto príde na predstavenie Láska zďaleka, bude zaradený do žrebovania o vstupenku na Nabucco.

Tieto dve operné diela uvádza v premiére Metropolitná opera New York krátko po sebe, a vďaka digitálnym technológiám ich môžu zažiť aj návštevníci piešťanského Domu umenia. Láska zďaleka je na programe v sobotu 10. decembra a Nabucco už 7. januára. Začiatok oboch predstavení je o 18.55.

V rámci vianočnej súťaže budú všetky vstupenky na operu Láska zďaleka zlosovateľné a počas prestávky môžu diváci vyhrať vstupenku na Nabucco.

Toto predstavenie bude dirigovať hudobný riaditeľ Metropolitnej opery New York James Lavine. Verdiho dráma z obdobia starovekého Babylonu je známa aj vďaka Zboru hebrejských otrokov – časti, ktorá sa stala notoricky známou.

Operu však preslávila aj náročná sopránová úlohu Abigail, ktorá niektorým nedostatočne pripraveným speváčkam poškodila hlasivky. Svetoznáma Maria Callas túto úlohu spievala iba trikrát. V novom naštudovaní Metropolitnej opery New York sa jej zhostila Liudmyla Monastyrska.

Ďalej sa predstavia JamieBarton ako Fenena, Russell Thomas ako Ismael a Dmitri Belosselskiy ako prorok Zachariáš, touto úlohou debutoval v Metropolitnej opere v roku 2011.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava