Na Lodenici zazneli najznámejšie hity

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júla 2015, 12:35
  • Autor:am

Letné obdobie a najmä horúce večery lákajú ľudí prechádzať sa rušným mestom či posedieť na terase niektorého z podnikov. Spoločenské vyžitie je o to príjemnejšie, ak do tanca a spevu hrajú šikovní hudobníci ako minulý piatok na piešťanskej Lodenici. Najznámejšie svetové hity predviedla skupina Coverage.

Už pred ôsmou hodinou sa tamojšia reštaurácia naplnila ľuďmi, nutne potrebujúcimi oddych po náročnom pracovnom týždni. Hlad i smäd doviedol ich nohy k stánku, kde sa medzičasom vytvoril dlhočizný rad čakateľov na občerstvenie. Piatkový večer dal azda najviac zabrať „pípe“, pretože zopár nedočkavcov si po zlatistý mok vybiehalo po schodoch do hornej časti reštaurácie a kaviarne. Pohodovú atmosféru si užívali aj deti na ihrisku či športovci na volejbalovom dvorci.
S prvými tónmi hitov z repertoáru Jon Bon Joviho, Alanis Morissette alebo Lucie Bílej, prísediaci začali pokyvkávať hlavou do rytmu známych piesní. Pridali sa k nim i okoloidúci. Pristavili sa a známe texty si zahmkali so speváčkou. Úsmev vyčaril úsmev a bosoriek z krajiny Marlboro sa na brehu Váhu našlo podchvíľou požehnane. Prví tanečníci sa však neobjavili pod pódiom, ako viacerí mylne očakávali. Pretavenie tónov hudby do pohybu premiérovali na poschodí.
I keď neďaleké hromy – blesky evokovali blížiacu sa smršť, napokon spadlo len zopár kvapiek a kapela vystúpenie prerušiť nemusela.

Kto je Coverage?


Piešťansko-myjavská formácia odštartovala hudobnú kariéru len nedávno, no v poslednom období sa objavili na viacerých podujatiach. „Hráme spolu niekoľko mesiacov,“ povedala nám 24-ročná speváčka Alexandra Mizeráková. Repertoár zostavujú podľa toho, na čom sa sami dobre zabavia. „Hráme pesničky na počúvanie, ale aj na tancovanie.“ Líderka päťčlennej kapely prezradila, čia tvorba je jej najbližšia: „Mojou srdcovkou je Tina Turner a asi aj ľudia vidia, že ma najviac baví. Dávam prednosť zahraničnej tvorbe vrátane českej.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 28. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav