Na Lidožúre zneli čínske folkrockové variácie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júla 2014, 15:19
  • Autor:ip

Leto bez hudby a kultúrnych podujatí si v Piešťanoch nevedia predstaviť stovky mladých, ale aj tých skôr narodených. Cíp Lida sa na štyri dni zmenil na miesto stretnutí, kultúry, hudby a oddychu. Konal sa tu ďalší ročník festivalu Lidožúr.

Organizátori z občianskeho združenia Chyť sa roboty pripravili bohatý program pre deti, mládež i dospelé publikum. Vážsky ostrov dýchal cez deň atmosférou vhodnou najmä pre tých najmenších, večer si na svoje prišli fanúšikovia dobrej hudby. Vo štvrtok 24. júla hrali prím študentské filmy poslucháčov Vysokej školy
múzických umení (VŠMU) v Bratislave. Okrem slovenských kapiel sa na Lide predstavil aj zahraničný hosť. Účastníci Lidožúru si mohli vypočuť folkrockové hudobné variácie skupiny Ajinai z Číny.
Ani v nasledovné dni nechýbala otvorená chillout zóna, občerstvenie, aktivity pre deti ako keramický workshop a rôzne súťaže. Na pódium sa postavili domáce kapely Funny Faces a Floating Planet. Nedeľa síce bola v znamení daždivého počasia, no program pokračoval podľa plánu a festival uzavreli študentské filmy z VŠMU.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 29. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín