Muzikál František z Assisi s Janou Lieskovskou i Lukášom Adamcom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. mája 2017, 14:15
  • Autor:am

V rámci 62. music festivalu Piešťany sa milovníci umenia môžu tešiť aj na skvelý česko-slovenský muzikál z dielne Těšínskeho divadla. V utorok 6. júna o 19.00 h sa na doskách Domu umenia predvedú talentovaní herci s príbehom najobľúbenejšieho svätca, Františka z Assisi. O predstavení porozprávali aj Jana Lieskovská a Lukáš Adamec.

František z Assisi je príbeh lásky Františka a Kláry. Skvelý muzikál často s humorom, ale predovšetkým s úctou mapuje dôležité okamihy života najznámejšieho svätca, Františka z Assisi. Emotívny príbeh o človeku, ktorý bol obdarený obrovskou charizmou, sa stal príkladom pre celé generácie, ale aj pre samotných aktérov, ktorí sa v jeho adaptácii predstavia v Piešťanoch. Na divadelné dosky v kúpeľnom meste totiž vystúpia Karol Čálik, Lukáš Adamec, Jana Lieskovská, Zdeněk Klusák, Tomáš Hába či Jolana Ferencová.

V úlohe Kláry sa predstaví J. Lieskovská. „Táto rola je pre mňa dodnes malým zázrakom v živote a bola mojou prvou muzikálovou postavou v divadle Nová scéna. Ten titul ma tak veľmi zaujal, že som bola ochotná napriek všetkému svojmu strachu a obavám ísť na konkurz. Noc predtým som však od nervozity nezažmúrila oči a ráno mi bolo tak veľmi zle, že som tam nakoniec nešla. Preplakala som dva dni, no po týždni sa mi ozval režisér, že o mne počul, či sa neprídem ukázať. Vraj by som sa mu hodila na postavu Kláry. Bol to ten najkrajší divadelný dar, aký som kedy dostala,“ povedala J. Lieskovská. Podľa nej je to muzikál plný krásnych a silných myšlienok. „Oslovuje práve tým, že rozpráva príbeh cez život obyčajného človeka z mäsa a kostí, so všetkými jeho pochybnosťami. Každý z nás niečomu čelí a hľadá nejaké záchytné body,“ skonštatovala herečka, pričom téma lásky je pre ňu najsilnejšia.

J. Lieskovská považuje rolu

Okrem nej sa do Piešťan teší aj L. Adamec, ktorý si v muzikáli zahrá postavu čierneho rytiera, a pre divákov má pripravenú poriadnu rockovú nádielku. „Toto je môj šiesty muzikál, takže nemám ešte toľko nabehaného, aby som robil nejaké sofistikovanejšie rebríčky, no osobne by som ho zaradil ku kultovkám. Veľmi sa na túto robotu teším, lebo takéto muzikály ostávajú ľuďom v srdiečkach,“ uviedol L. Adamec, ktorý sa s postavou stotožnil, pretože pochmúrne veci má rád. „Veľmi sa teším, čo sa postavy čierneho rytiera týka, na masku a kostým. Raz tak prídem domov a budem strašiť ženu a deti,“ zavtipkoval spevák a herec. Láska má pre neho veľa rovín. „Keďže som umelec, a najmä muzikant, je to láska k robote, k ľuďom, k odozve, uznaniu. To je veľmi silná láska, ba až drogového charakteru. Potom sú tu moje lásky domáce, a to žena a dve krásne deti,“ prezradil spevák, ktorý do ďalšej roviny stavia kamarátov.

L. Adamec sa podľa vlastných slov stále hrať učí, a tak je pre neho každá činoherná minúta veľkým plusom a veľmi si váži produkciu, ktorá ho obsadila, ale aj režiséra a kolegov. Svoj kumšt predvedie na doskách Domu umenia už v utorok 6. júna o 19.00 h.

VYHRAJTE LÍSTKY NA MUZIKÁL



Zažite kúzlo muzikálu František z Assisi, ktorý Těšínske divadlo odohrá v utorok 6. júna v Dome umenia v Piešťanoch. Posielajte SMS v tvare: win(medzera)muzikal (medzera)telefónne číslo na skrátené číslo 6660 do nedele 4. júna do 20.00 h. Cena spätnej SMS je 1,20 € s DPH. Štyroch výhercov, ktorí získajú po dva lístky, budeme telefonicky kontaktovať. Službu SMS poskytuje A SMS, s.r.o.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav