Marián Bango venoval Piešťancom špeciálne prianie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. augusta 2017, 11:03
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Napriek tomu, že letné obdobie je na kultúru vždy akosi chudobnejšie, podaktoré lahôdky sú pre jej milovníkov i tak pripravené.

Vo štvrtok 10. augusta v piešťanskom Hudobnom pavilóne vystúpil spolu so svojou manželkou Alexandrou a hosťom Radkom Žaludom spevák Marián Bango, a aj vo veľkej horúčave venoval domácim i turistom hodinu a pol trvajúci koncert.
Diváci si posadali do tieňa a speváka po každej skladbe odmenili vďačným potleskom. „Do Piešťan chodíme veľmi radi, pretože je tam skvelé publikum a máme tam už akúsi domovskú scénu. Vedenie mesta v oblasti kultúry je k nám veľmi ústretové, aj teraz nám pripravilo skvelé podmienky a umožnilo nám priviezť hosťa Radka. Preto sme sa snažili ponúknuť to najlepšie, čo sme mohli,“ povedal pre Piešťanský týždeň M. Bango, ktorý podľa vlastných slov v kúpeľnom meste spieva veľmi rád aj pre dobrú atmosféru. Napriek tomu, že mimo pracovných povinností do Piešťan chodí málokedy, v meste sa cíti dobre.
Pod mušľou tentoraz predviedol spolu s manželkou Alexandrou a hosťom z Českej republiky piesne viacerých typov a žánrov. „Väčšinou sme vždy predvádzali skladby Karola Duchoňa alebo Karla Gotta, ale tentoraz sme to chceli urobiť rozmanitejšie, aby si každý čosi našiel,“ prezradil spevák. Zaznela teda vážna hudba, napríklad Zbor Židov od Verdiho, ale aj čosi temperamentnejšie. „Bola to cigánska muzika so slovenskými textami. Buď je to hudba, ktorá ťahá do tanca, alebo sú to texty na zamyslenie,“ uviedol M. Bango. Zaznela však i legendárna skladba zosnulého Michala Tučného s názvom Tam u nebeských bran.
Hlas nevidiaceho speváka podľa jeho slov najviac vynikne v klasickom repertoári. „Nedá sa to nijakým spôsobom oklamať. Buď to človek zaspieva, alebo nie,“ skonštatoval spevák. Nestráni sa ani oddychovej tvorby určenej na zábavu. „Tam sa vyšantím, môžem svoju energiu odovzdať ďalej. A keď počujem spätnú odozvu ľudí, je to paráda,“ dodal M. Bango, ktorý na jeseň pripravuje nové CD, kde bude interpretovať známe hity napríklad aj od Franka Sinatru.
Na záver ešte chcel popriať čitateľom čosi špeciálne. „Všetkým prajem všetko dobré, hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky a nech všetkým chutí papať a piť aspoň tak ako nám,“ zaželal spevák.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel