Ľudo Kuruc a Nothing But Swing Trio už zajtra v Art Jazz Gallery

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. novembra 2016, 14:07
  • Autor:ts

Už tento piatok 25.novembra o 20:00 hod. sa môžete tešiť na Ľuda Kuruca a Nothing But Swing Trio.

Ľudo Kuruc je spevák a sólista Big Bandu G.Broma. Jeho repertoár pozostáva z pop – soulu, swingu a jazzových balád prevažne od T. Jonesa, R. Charlesa, J. Browna a F. Sinatru a taktiež vlastnej tvorby.Má za sebou množstvo vystúpení na domácej pôde aj v zahraničí, vrátane USA, Južnej Ameriky, Ázie a prakticky celej Európy.

Nothing but Swing Trio pôsobí v nezmenenej zostave už od roku 1998, kedy sa v Banskej Bystrici spojili traja hudobníci: Klaudius Kováč – klavír, Róbert Ragan – kontrabas a Peter Solárik – bicie. Už samotným názvom sa skupina Nothing but Swing Trio hlási k tradícii a hudobnému odkazu významnej generácie jazzových hudobníkov štyridsiatych a päťdesiatych rokov 20. storočia, ako boli Lester Young, Bud Powell, Charlie Parker a ďalší.

Toto zoskupenie sa rýchlo stalo stálou súčasťou jazzového diania doma i v zahraničí. Účinkuje v jazzových kluboch, ale aj na významných domácich a európskych koncertných fórach. V roku 1999 sa formácia stala laureátom festivalu Jazzové Vianoce v Bratislave a získala ocenenie za sólové výkony. V roku 2002 nahrala skupina svoje debutové CD s názvom „Soul Station“,  ktoré sa stretlo s pozitívnym ohlasom.

Nothing but Swing

Na svoje druhé CD, ktoré vyšlo v roku 2004 pod názvom „Stano Palúch & Nothing but Swing Trio“ si skupina pozvala ako hosťa fenomenálneho slovenského huslistu Stana Palúcha a nahrala s ním rad štandardov, vlastných skladieb a jazzových úprav ľudových piesní.Už samotným názvom sa skupina Nothing but Swing Trio hlási k tradícii a hudobnému odkazu významnej generácie jazzových hudobníkov štyridsiatych a päťdesiatych rokov 20. storočia, ako boli Lester Young, Bud Powell, Charlie Parker a ďalší.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín