Lodenica už je dospelá, dážď sa jej znova vyhol

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. augusta 2016, 16:18
  • Autor:A. Mathiasová

Osemnásty ročník festivalu, už
tradične sa odohrávajúceho počas
posledného prázdninového
víkendu, je za nami. Lodenica
2016 otvorila svoje brány v stredu
24. augusta, no fanúšikovia
nielen country hudby sa v areáli
piešťanského autokempingu
zabávali od štvrtka až do sobotňajšej
noci.

Víkendový maratón hudby odštartovalo vo štvrtokpre mnohých už známe zoskupenie Neznámi. Hoci sa v dave ozývali smutné konštatovania zamestnaných, že v piatok ešte musia vstať do práce, tisíce návštevníkov postupne zapĺňali areál kempingu, aby si dvadsať minút pred polnocou vychutnali už takmer domácu skupinu Desmod. Napriek tomu, že Nitrania vystupujú v kúpeľnom meste niekoľkokrát ročne, svojich fanúšikov stále neomrzeli a opäť dokázali, že sú jednou z najobľúbenejších slovenských kapiel. Lodeničiari si s chuťou zaspievali, vyžiadali prídavok, a tak Kulyho hlas znel mestom ešte aj po jednej hodine ráno. Festival Lodenica síce už nie je primárne určená pre fanúšikov country, ponúka pestrú škálu žánrov, no milovníci čižiem a klobúkov mali nad ránom možnosť zatancovať si na country bále.

Energickí starkí rozprúdili zábavu



Slnečný piatkový deň si v sprievode hudby začali Lodeničiari užívať popoludní. Do tanca ich ako prvý rozhýbal Ploštin Punk, vystriedal ho Spiritual kvintet. Po kapelách mal na pódium vystúpiť známy český spevák Jan Nedvěd, bohužiaľ, pre zdravotné komplikácie sa napokon nedostavil. Vo výrazných kostýmoch, širokým úsmevom a dobrou náladou však pódium obsadili škótski Middle of the road. Kapela, ktorá svoje najlepšie časy zažila v 70. rokoch, rozprúdila energiu, zdvíhať sa z trávy ;ačali i ležiaci. Sami hudobníci divákov pochválili. Po energických starkých na hlavný stejdž vystúpili ďalší domáci muzikanti, tentoraz Lodenicu rozozneli poprockové hity ako Exotika, Cesty II. triedy alebo Nepoznám. Svojimi hitmi potešil Ivan Tásler so skupinou IMT Smile. Známe skladby rozospievali publikum, s Táslerom si zanôtili aj ľudia čakajúci v rade na občerstvenie či pri toaletách.

Po dávke zábavy sa na pódiu objavili nestarnúci členovia kapely Čechomor. Ľudové skladby v rockovom aranžmáne fanúšikovia odmenili silným potleskom. Po skončení sa už väčšina návštevníkov pobrala odpočívať a načerpať sily na posledný festivalový deň.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava