Lodenica tento rok privíta aj mozambickú megahviezdu menom Afric Simone a britských Rubettes!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. augusta 2014, 09:09
  • Autor:ts agentúty DUNA

Festival Lodenica v areáli piešťanského autocampingu Lodenica, ktorý je naplánovaný na posledný augustový víkend láka na skvelú zostavu hudobníkov, ktorú tri týždne pred akciou dokonca posilnia hudobné legendy so svetoznámymi hitmi. Na Slovensko zavíta nestarnúci Afric Simone s megahitom Hafanana a tiež skupina The Rubettes, ktorej celosvetovú slávu priniesla najmä ich prvotina Sugar Baby Love.

"Skvelí ľudia a fanúšikovia Lodenice si za svoju vernosť zaslúžia aj niečo navyše, preto sme už aj tak skvelými menami nabitú zostavu hudobníkov spestrili o ďalšie vynikajúce mená, aby sme mohli trošku na záver leta pospomínať na našu mladosť a pritom sa dobre zabaviť…Myslím, že obaja naši zahraniční oldies hostia sú zárukou výbornej nálady, ktorou vedia doslova nakaziť publikum" prezradil dôvod zahraničných posíl na Lodenici organizátor Dušan Drobný.

V autocampingu Lodenica tak od 28. do 30.augusta budú znieť aj megahity Sugar Baby Love, Tonight, Juke Box Jive, I Can Do It, či mnohé ďalšie, ktorými na svetovú hudobnú mapu v rokoch 1974-1975 prerazila anglická popová skupina The Rubettes, ktorej poznávacím znamením bolo nosenie prevažne bielych oblekov a látkových čiapok.

Neprekonaným a najviac známym hitom skupiny bola spomínaná prvotina Sugar Baby Love, ktorej sa len v Anglicku predalo viac ako 500 000 kópií a celkovo vyše šesť miliónov po celom svete.
Už pri zrode skupiny v roku 1973 stál gitarista a spevák Alan Williams, ktorý The Rubettes privedie aj do Piešťan.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=qglQ0aiEGA0

O výbornú náladu sa na Lodenici určite postará aj ďalší tohtoročný zahraničný hosť až z ďalekého Mozambiku, spevák hudobník a zabávač Afric Simone. Ten sa síce narodil v Brazílii, ale po smrti brazílskeho otca, v čase, keď mal deväť rokov sa s mamou odsťahoval do jej rodnej krajiny, kde aj vyrastal.
V roku 1975 vtrhol do európskych diskoték hitom Ramaya, ktorý ešte predčil jeho nasledujúci hit Hafanana z roku 1976. Vďaka tomuto megahitu populárnemu na oboch stranách niekdajšej železnej opony mal otvorené dvere po celom svete vrátane krajín tzv. východného bloku. V polovici 90-tych rokov sa tento megahit vrátil do našej krajiny, keď znela "vynovená" Hafanana vo verzii od skupiny Maduar doslova z každého slovenského rádia…

Afric Simone hovorí nemecky, anglicky, španielsky, portugalsky, francúzsky a tiež niekoľkými africkými jazykmi, či dokonca swahilčinou, cudzí mu nie je ani beatbox.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=obgEPWXn_t0

Niečo zo svojho umenia určite predstaví aj na piešťanskej Lodenici, ktorá pozýva všetkých svojich fanúšikov v posledný augustový víkend do Piešťan!
Rozdávame lístky
Ak chcete zažiť atmosféru festivalu Lodenica, zapojte sa do našej súťaže. Dvaja vyžrebovaní šťastlivci získajú po dve vstupenky na festival.
Stačí poslať SMS v tvare:
sutaz(medzera)vstupenky(medzera)lodenica(medzera)telefonický kontakt

sms môžete posielať do nedele 24. augusta
na číslo 7037.. Cena sms je 1 € s DPH.

Vstupenky v predpredaji v sieti Predpredaj.sk sú stále k dispozícii v cene  19 eur na tri dni.Viac informácii nájdete na www.lodenica.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel