Kino Fontána zaplnili rodičia s deťmi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. marca 2017, 15:24
  • Autor:am

Súčasní detskí diváci sa radi kultúrne vyžívajú, a preto dobre spracované predstavenia pre najmenších žnú jeden úspech za druhým. Inak to nebolo ani v Piešťanoch v utorok 7. marca, keď na pódium Kultúrno-spoločenského centra Fontána vystúpili dva chrobáčiky – lienka Tanculienka a čmeľko Smejko.

Deti spolu s rodičmi zaplnili sálu kina a netrpezlivo očakávali začiatok predstavenia plného pesničiek a vtipov pre najmenších. Herci Divadla Maska, lienka Tanculienka alias Petra Ševčíková a čmeľko Smejko, pod ktorým sa skrýval Marek Kováč, deti zabávali približne hodinu. Interaktívne ich zapájali do deja, spoločne si spievali pesničky, ale aj ich naučili, ako sa viažu šnúrky, skladá lietadielko a lodička alebo ako si urobiť najlacnejšie divadlo na svete. Deti si s nimi spoločne zaspievali, tie odvážnejšie zišli až k pódiu a aj si zatancovali. Po skončení sa protagonisti s malými fanúšikmi pofotili a odovzdali autogramy na pamiatku.

„V Piešťanoch sa nám vystupovalo ako vždy výborne, aj keď sme sa trošku báli, či nás deti svojimi pohybmi neprevalcujú, pretože tam nemáte žiadne pódium, a mohli tak tancovať hneď vedľa nás. Ale nakoniec všetko dopadlo výborne, bola to jedna z najlepších spoločných minidiskoték, aké sme mali,“ uviedol Jaroslav Mottl, zakladateľ Divadla Maska, ktorý zložil väčšinu pesničiek.

Veľmi sa spolu s protagonistami tešia, že deti si pamätajú ich slová. „Dokonca veľmi rýchlo sa chytajú aj na neznáme pesničky, ktoré sme ešte neuverejnili, takže je hneď jasné, že kto má naše DVD doma. Snažíme sa totiž, aby tá naša tvorba bola vyvážená. Aby tam boli piesne aj pre tých najmenších, aj poučné, rozprávkové a, samozrejme, aj do tanca, pretože deti najviac milujú tancovať a hrať sa,“ skonštatoval režisér. Už teraz pripravujú veľa nových piesní a ďalšie DVD. „Pozdravujeme všetkých chrobáčikov z Piešťan a okolia a tešíme sa na nich na jeseň s novým predstavením a pesničkami,“ dodal na záver J. Mottl.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 14. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel