Hviezda svetového formátu vystúpila v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. februára 2017, 21:14
  • Autor:am

Svetové turné svetového hudobníka – aj tak by sa dala opísať koncertná šnúra legendy menom Glenn Hughes, ktorý sa minulý týždeň zastavil i v piešťanskom Dome umenia. Kúpeľné mesto sa v utorok 14. februára zaradilo medzi také zastávky v rámci hudobníkovho turné, akými sú Londýn, Glasgow, Miláno, Bologna či Viedeň.

Valentínsky koncert odštartovala predkapela Stone Broken. Po nej sa už dobre naladení diváci vo vypredanom Dome umenia tešili na vystúpenie legendárneho G. Hughesa. Svetová hviezda, ktorá vo svojom živote zažila výslnie i pád na dno, sa v Piešťanoch predstavila s tvorbou z nového albumu aj z rokov minulých. Spevák a gitarista si za skvelý koncert vyslúžil obdivný potlesk fanúšikov, ktorí na podporu obľúbeného muzikanta neváhali zdvihnúť ruky vysoko nad hlavu.

G. Hughes pôsobil v 60. rokoch ako frontman kapely Finders Keepers. V roku 1973 začal pôsobiť ako náhrada basgitaristu Rogera Glovera v Deep Purple, hoci on sám sa považovaný skôr za speváka. Neskôr sa dokonca stal druhým vedúcim spevákom. Spolu s Davidom Coverdalom pôsobil na troch albumoch až do roku 1976. Pre drogovú a alkoholovú závislosť sa odčlenil a začal venovať sólovej kariére. Vo svojej autobiografickej knihe dokonca priznal, že za kokaín minul viac než milión dolárov. V roku 1977 vydal svoj prvý sólový album Play Me Out, ďalší uzrel svetlo sveta až o dlhých 15 rokov. Medzitým však spolupracoval aj ako spevák v skupine Black Sabbath či s hudobníkom Garym Moorom.

Glenn na rozdiel od mnohých iných svoju závislosť zvládol a jeho sólová kariéra je pozoruhodnou plavbou na vlnách hard rocku, soulu a funky a ich vzájomnou kombináciou. Začiatkom uplynulého novembra sa G. Hughes prihlásil o slovo s novým energickým albumom Resonate, ktorý spoločne produkovali s dánskym producentom a gitaristom Sorenom Andersenom v Kodani.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín