Grape predčasne stopli silné lejaky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. augusta 2015, 15:24
  • Autor:Alžbeta Čelešová


Na piešťanskom letisku sa uplynulý víkend po šiesty raz konal multižánrový festival Grape. Z pôvodne menšieho podujatia vznikla i vďaka kapacite letiska hudobná slávnosť, každým rokom vítajúca viac a viac najmä mladých ľudí.

Bránami festivalu prešli od piatkového popoludnia tisícky ľudí a počas druhého dňa sa na Grape zabávalo rekordných pätnásťtisíc účastníkov z celého Slovenska. Návštevníci si obľúbených spevákov a skupiny mohli vypočuť zo šiestich pódií. K vrcholom piatkového večera a noci patrili anglická indie-rocková skupina Foals a duo Sigma. V štýle elektronickej bassovej drum hudby roztancovalo doslova všetkých. Ďalšie veľké meno festivalu, švédsky indie-folkový pesničkár José Gonzalez, odohral v sobotu iba niekoľko piesní, pretože organizátori vystúpenie prerušili pre postupne silu naberajúcu búrku.
Každoročne zadáva festival štýl, v duchu ktorého sa ponesie. Tento rok patril spôsobu života a štýlu obliekania, vychádzajúceho z čias hippies. Dominovali mu farebné potlače a etno vzory. Okrem hudby bolo pre návštevníkov pripravené množstvo atrakcií – stánky s občerstvením a zdravou výživou, chillout zóna, oddychová zóna s televízorom a vankúšmi, veľké bublifuky, množstvo besied a workshopov. Grape sa vyznačuje mladíckym štýlom, skvelou atmosférou a byť na ňom je štýlovo krásne. Škoda, že tohtoročný festival v druhej polovici predčasne ukončili silné búrky.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 18. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín