Galavečer kurzov Petra Dvorského vypredal sálu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. júla 2013, 10:20
  • Autor:vd

Záver 58. Piešťanského festivalu vypredal Kongresovú sálu Slovenských liečebných kúpeľov. Vo štvrtok 18. júla tu zneli árie z opier a operiet v podaní mladých umelcov, ktorí absolvovali Majstrovské spevácke kurzy Petra Dvorského. Na klavíri ich sprevádzali Jozef Malík a Peter Pažický.

Maestro Dvorský nezabudol v úvode galavečera poďakovať všetkým, ktorí sa na realizácii tohto projektu podieľali. Kurzy, ktoré Dvorský vedie spolu so Zlaticou a Dagmar Livorovými si rokmi získali obľubu v odbornej verejnosti. „Je mi len ľúto, že sa nám nepodarilo ani tento rok zabezpečiť orchester, ktorý by sprevádzal našich spevákov. Ekonomická kríza zasiahla aj do tejto oblasti. Verím ale, že budete mať hlboký zážitok, v klavírnom sprievode to bude komornejšie,“ povedal P. Dvorský.
Diváci mali o zážitky naozaj postarané. Galakoncert bol pastvou nielen pre uši, ale aj oči. Speváčky aj speváci v nádherných večerných róbach a oblekoch predviedli árie z opier a operiet Don Giovanni, Figarova svadba, Don Pasquale, La Travia-ta, Barbier zo Sevilly, Cárska nevesta, Turandot, Predaná nevesta, Carmen a ďalších diel. Frekventanti kurzov do každej skladby vtisli kus svojho originálneho naturelu, nechýbali ani vtipné herecké výkony.
V ten večer sa v kúpeľoch predstavili speváci A. Amelina, M. Lederleitnerová, B. Prýgl, I. Ozerov, M. Gelenekyová, J. Kocharova, V. Mihalková, A. Khan, J. Pustina, K. Šmídová, E. Dakhlya, A. Kropáčková a M. Hochelová. Publikum si silným potleskom privolalo naspäť takmer každého účinkujúceho.
Pozrite si zostrih vystúpení a fotogalériu, viac sa o koncerte dočítate aj v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.
((myvideo:1))
((myvideo:2))

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín