Elektrárňa odštartovala nový rok

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. januára 2017, 10:50
  • Autor:am

Po takmer polročnej pauze sa koncom roka 2016 Elektrárňa Piešťany dočkala nového vedenia a opätovného uvedenia do kultúrneho a vedeckého života. Po pomalom rozbehu sa teraz od stredy 19. januára, keď svojím džezovým koncertom odštartovala nový rok skupina AMC trio, pre historický objekt začína nové obdobie.

Hudobní fajnšmekri si v Elektrárni prišli na svoje. Potom, čo koncom minulého roka tento priestor hostil len podujatia organizované inými inštitúciami, je už naplno využitý i vlastnými akciami.

Ako prví na pódium vystúpili hudobníci z prešovskej formácie AMC trio. „Podľa hudobných kritikov je to jedna z najprogresívnejších džezových kapiel na Slovensku a nám prišli predstaviť svoj nový album,“ uviedla Blanka Berkyová, nová programová riaditeľka Elektrárne. Potom, ako hudobníkov zavolala do netradičného priestoru, boli prekvapení. „V Elektrárni ešte nehrali, no keď si priestor pozreli, povedali wau. Veľmi priaznivo reagovali, keď videli, ako to tu vyzerá. Elektrárňa má tú silu, že dokáže návštevníka ohúriť,“ povedala B. Berkyová.

Pri počúvaní Prešovčanov sa nielen diváci, ale aj riaditeľka cítila dobre. „Pre mňa to bol návrat domov, zažila som ich i na koncertoch v Košiciach, kde som dlhodobo pôsobila. Bola to rozlúčka s Košicami a veľmi dôstojné privítanie mňa a tímu,“ skonštatovala B. Berkyová.

Programová riaditeľka si tiež myslí, že historický priestor je vhodný nielen na koncerty, ktoré budú v nasledujúcich týždňoch pokračovať, ale i na iné typy podujatí. Elektrárňa má byť miestom pre všetky generácie a každý návštevník sa má nielen zabaviť, ale i informačne obohatiť. Okrem koncertu sa teda minulú sobotu deti tešili z podujatia Vedecký brloh – Kúzelná fyzika, počas ktorého si overovali platnosť fyzikálnych zákonov a nahliadli do sveta chémie a rôznych vynálezov. Dozvedeli sa, čo je to gyroskop, ale aj ako funguje fontána bez čerpadla či pumpy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 24. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín