Deti s Mirom Jarošom tancovali aj sa vzdelávali

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. februára 2017, 10:25
  • Autor:am

Spevák, ktorého pozná azda každé malé dieťa i jeho rodičia, po necelom roku opäť zavítal do Piešťan. Miro Jaroš sa so svojím programom tentoraz predstavil v Dome umenia. Vo štvrtok 16. februára si spolu s deťmi z kúpeľného mesta a okolia zaspieval najznámejšie skladby i piesne z posledného albumu.

M. Jaroš sa naposledy v Piešťanoch predstavil v rámci open-air podujatia CityFest v máji minulého roka, no malí fanúšikovia sa na jeho koncert opäť veľmi tešili.

Deti s rodičmi sa po príchode usadili do červených sedadiel vypredaného Domu umenia, no dlho ratolesti sedieť nevydržali. Po niekoľkých skladbách zbehli dole pod pódium, aby boli k svojmu obľúbenému spevákovi čo najbližšie. „Ruky hore dám, predpažím a idem sám,“ nabádal M. Jaroš deti k pohybu. Pesničky s výchovno-vzdelávacím charakterom ich nielen zabávali, ale aj učili, že sa majú hýbať, odložiť tablety či tešiť do školy. Dôležité sú podľa speváka aj čisté rúčky či to, aby deti neboli lakomé.

„Môžeme už ísť?“ spýtal sa spevák po hodine koncertu. Zborové „nie“ ho presvedčilo, že malí fanúšikovia si žiadajú ďalšie skladby, a tak im ich ešte zopár venoval. Všetky ratolesti sa dobre zabávali, no odísť bez podpisu sa im veľmi nechcelo. Po skončení predstavenia si teda najprv v zákulisí prevzali od speváka malé potešenie deti z Detského domova Piešťany spolu s vychovávateľkami a s umelcom sa aj vyfotografovali. Potom sa M. Jaroš presunul do foyeru, kde ho čakal obrovský zástup adeptov na spoločnú fotku či podpis. Niekoľko desiatok minút trvajúca autogramiáda napokon deti potešila a iste sa im po vybláznení večer aj lepšie zaspávalo.

„Hneď ako sme začali, od prvej pesničky, som cítil, že to bude dobré. Bola tam skvelá atmosféra, radosť hrať,“ povedal pre Piešťanský týždeň M. Jaroš. Umelec si svojich fanúšikov váži. „Aj po stovke odohraných koncertov je to pre mňa stále nové. Každý koncert si užívam. Deti aj rodičia sú neskutoční. Dávajú ruky hore, učia sa dobré veci. Ak by mi niekto povedal, že sa mi toto môže stať, neveril by som mu. Je to neplánované a skvelé. Som vďačný za tieto pocity,“ prezradil spevák. Inšpiráciu nachádza priamo u svojho publika. „Druhé CD, ktoré som nahral pre deti, je pokračovaním prvého. Rodičia mi písali na Facebook, ktoré témy by sa ešte dali spracovať, a ja som napísal o tom pesničky. Ohlasy sú výborné, rodičia už chcú tretie cédečko. Nechcem sa však naháňať, tento rok dokončíme DVD 2 a čo bude ďalej, o tom budem premýšľať až neskôr,“ dodal spevák na záver.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek