Beth Hart World Tour 2015

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. apríla 2015, 10:03
  • Autor:DU

Dom umenia vás pozýva v nedeľu 26. apríla o 19.00 hod. na koncert Beth Hart s projektom Bang Bang Boom Boom. Predkapelou bude známy slovenský gitarista René Lacko so svojím Down Town bandom.

Beth Hart nie je na bluesrockovej scéne žiadnym nováčikom. Donedávna ju však poznali zväčša len fajnšmekri. Všetko sa zmenilo po mimoriadne úspešnom albume, ktorý v roku 2011 nahrala s gitarovým mágom Joeom Bonamassom. Cez noc sa stala hviezdou a jej atraktívne koncerty sú veľkou udalosťou. Americkú speváčku Beth Hart odmalička obklopovala hudba. Matka počúvala najmä Elvisa Presleyho a Franka Sinatru, brat zasa stále púšťal nahrávky Ramones, Sex Pistols a mnohých ďalších punkových kapiel. Beth však čoskoro opantala hudba z iného súdka. Uchvátila ju Aretha Franklin, Etta James, Billie Holiday a iné hviezdy ženského soulového či džezového sveta. A práve takáto hudba sa zakorenila v jej hlase. Odjakživa spieva z hĺbky duše a pripravuje poslucháčom úžasné zážitky.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=nM2N4BeRkFE
Rodáčka z Los Angeles behom svojej kariéry natočila sedem štúdiových albumov. Jej živé vystúpenia sú vďaka neuveriteľnej energii a emóciám veľmi úspešné.
Na koncertoch sa dostávala do varu, mnohí dokonca vraveli, že je akoby odtrhnutá z reťaze. Vyhľadávala aj spoluprácu so špičkovými gitaristami. So Slashom nahrala skladbu Mother Maria, no bomba vybuchla, keď pripravila album Don’t Explain s Joeom Bonamassom. Tohto amerického bluesrockového inštrumentalistu a speváka považujú aj napriek relatívne mladému veku za jedného z najlepších súčasných gitaristov na svete. Odborníci ho často zaraďujú na úroveň Jeffa Becka alebo Stevieho Raya Vaughana či ďalších virtuózov.
Najnovší projekt je už hotový, má názov Bang Bang Boom Boom a zaujal hneď videonahrávkou titulnej skladby. Ohlasy na internete hovoria o videu roka…

Vstupné:  29,- € 


Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok 14.oo – 17.oo a hodinu pred podujatím a cez www.ticketportal.sk      Telefón: 033/24 58 001, 033/2458100

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav