Aj tóny Čajkovského otvorili Piešťanský festival

  • Spravodajstvo
  • 17. júna 2011, 09:32
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Včera vo skorých večerných hodinách po roku na schodoch Domu umenia už tradične sa rozozneli fanfáry otvorenia 56. ročníka Piešťanského festivalu. O polhodinu neskôr, po slávnostnom otvorení festivalu si všetci milovníci klasiky vychutnali koncertné majstrovstvo členov Slovenskej filharmónie, ktorých viedol dirigent Leoš Svárovský. Ako sólista sa predstavil klavírny virtuóz Jiří Kollert.

[author][/author][copyright][/copyright][order]2[/order][galleryimg][/galleryimg]
Včera sme otvorili 56. Piešťanský festival. (Foto: Igor Paulech)

V piešťanskom Dome umenia znovu zazneli tóny vážnej hudby. Na programe boli skladby od Piotra Iljiča Čajkovského. Odznel tiež Koncert pre klavír a orchester č. 1 b mol. Poslucháči v sále si užívali tiež Uhorské tance od Johannesa Brahmsa. Slávnostný otvárací program v réžii Slovenskej filharmónie uzavreli Slovanské tance Antonína Dvořáka.

Slovenská filharmónia je najvýznamnejším symfonickým orchestrom Slovenskej republiky, je centrom hudobného života hlavného mesta Bratislavy a pravidelným hosťom európskych hudobných festivalov. V rámci svojich početných zahraničných zájazdov vystúpila v takmer všetkých európskych krajinách, na Cypre, v Turecku, Japonsku a v USA.
((myvideo:1))
((myvideo:2))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava