Najúspešnejší komiksový film v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. mája 2015, 13:29
  • Autor:ts Saturn Entertainment

Dom umenia vás pozýva 18. mája o 19.00 hod na veľkolepé pokračovanie najúspešnejšieho komiksového filmu všetkých čias – Avengers 2: Vek Ultrona. Po divokých udalostiach v New Yorku a na ďalších miestach sa Tony Stark pokúša oživiť driemajúci program na udržanie svetového mieru.

Najväčší hrdinovia sveta, vrátane Iron Mana, Kapitána Americu, Thora, Hulka, Čiernej Vodvy a Hawkeyeho musia čeliť desivému nebezpečenstvu. Tím super hrdinov sa dáva znovu dohromady, aby porazil Jamesa Spadera – Ultrona, desivého robota, ktorého cieľom je vyhubenie ľudskej rasy. V hre je osud celej planéty. Nové krehké spojenectvá a nečakané zvraty sú zárukou vzrušujúceho a jedinečného akčného dobrodružstva globálnych rozmerov.

Vo filme „Avengers 2: Vek Ultrona,” od štúdia Marvel exceluje Robert Downey Jr., ktorý sa vracia ako Iron Man, ďalej Chris Evans ako Kapitán America, Chris Hemsworth ako Thor a Mark Ruffalo ako Hulk. Ďalšími hviezdami sú Scarlett Johansson ako Čierna Vdova a Jeremy Renner ako Hawkeye. Vo vedľajších úlohách sa opäť predstaví Samuel L. Jackson ako Nick Fury a Cobie Smulders ako agentka Maria Hillová.

Exteriéry natáčania, sa produkovali po celom svete. Tým je podporené chápanie Avengrov, ako záchranného tímu, ktorý je k dispozícii pre celú zem. Filmári sa pozreli do Anglicka, Južnej Afriky, Talianska či Južnej Kórey. Scény natočené v reálnom prostredí pridali hĺbku hotovému dielu.


https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=fW7ia5zCX2A
Natáčanie v Kórei bolo veľmi emotívnym momentom pre kórejskú herečku Claudiu Kim. Táto dáma vyrástla v Soule a vo filme stvárňuje postavu doktorky Helen Cho.
Veľkým prínosom pre produkciu v Soule použitie dronov a áut, ktoré boli ovládané na diaľku. Tieto stroje niesli kamery, zachytávajúce zábery, ktoré by s použitím klasických vrtuľníkov, alebo áut nikdy nedokázali natočiť. Výroba do svojich radov najala bratov Menstru Pa, – kórejského národného šampióna v lietaní s dronom a Potom Min KEU, ktorý je kórejským národným šampiónom v riadení pretekárskych áut na diaľku.

Nové postavy vstupujúce do filmového vesmíru Marvelu sú Wanda (Scarlet Witch) a Pietro Maximoff (Quicksilver), ktorí majú schopnosti, ktoré sme doteraz nevideli. Pietro je bleskurýchly a Wanda má schopnosť telekinézy. Dokáže na diaľku
ovplyvňovať neuróny v mozgoch iných ľudí v dôsledku čoho vie manipulovať s ich mysľou.

Ďalšia nová postava v tíme Avengers je Vision. Stvárňuje ho Paul Bettany, pôvodne hrajúci Jarvisa vo filmoch o Iron Manovi. Je to umelá forma života, ktorej vzhľad je skutočne unikátny. Schopnosti Vision-a sú veľkolepé a on sám, ako taký, stelesňuje základňu pre tím Avengers.

Réžia: Joss Whedon
Produkcia: Kevin Feige, p.g.a.
Scenár: Joss Whedon, Stan Lee (komix), Jack Kirby (komix)
Kamera: Trent Opaloch
Hudba: Henry Jackman
Hrajú: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, James Spader, Samuel L. Jackson

Vstupné:  3,-€



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf