Hrajte o lístky na oscarový film

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. apríla 2015, 14:31
  • Autor:ts Barracuda Movie

Dom umenia Piešťany vás pozýva v utorok 21. apríla o 19.00 hod. na film – Chlapčenstvo (Boyhood), ktorý je príbehom o dospievaní obyčajného chlapca, nežný, vtipný, duchaplný a melancholický film plný krásy a ľudskosti. Režisér Richard Linklater ho natáčal dvanásť rokov. Film je neobyčajný svojou obyčajnosťou a tiež tým ako neuveriteľne pestrú škálu emócií dokáže u divákov vyvolať.

Mason (Ellar Coltrane) je sympatický šesť ročný chlapec, ktorý po rozvode rodičov žije so staršou sestrou Sam (Lorelei Linklater) a mamou (Patricia Arguette). S otcom (Ethan Hawke) sa ale obidve deti pravidelne vídajú a majú s ním kamarátsky vzťah. Taká je Masonova východisková životná situácia, z ktorej sa vydáva do puberty, dospievania a dospelosti. Po ceste stretáva mnoho priateľov, prvých a druhých lások, konfliktov a zmierení sa sestrou a matkou a ďalších životných križovatiek, ktoré všetci tak dôverne poznáme.

Natáčanie podobných filmov netrvá nikdy viac ako pár týždňov či mesiacov a časový posun sa rieši obvykle tým, že sa v jednej role vystrieda viac hercov. V tom je Linklaterova práca unikátna. Musel staviť na to, že šesť ročný chlapec, ktorého nájde s ním bude chcieť toto dvanásťročné dobrodružstvo absolvovať. Že si dospelí herci každý rok nájdu okienko v diároch, že sa nájde filmový producent natoľko bláznivý, že bude sypať peniaze do projektu, ktorého výsledok je viac ako nejasný. „Nielen, že som sa sám rozhodol urobiť krok do neznáma, ale musel som presvedčiť veľa ľudí, že vyrazili so mnou a celý čas nezakolísali,“ spomína režisér.

Vyplatilo sa. Filmoví recenzenti aj obyčajní diváci sa predháňajú v superlatívoch a v údive nad tým, ako môže v záplave drahých trikových produkcií tak mimoriadne zapôsobiť film, ktorý je „len“ o živote.

Réžia: Richard Linklater
Scenár: Richard Linklater
Kamera: Lee Daniel, Shane F. Kelly
Hrajú: Ellar Coltrane, Lorelei Linklater, Ethan Hawke, Patricia Arguette

https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=ScjNaL1LV0Q

Súťaž o 2 lístky na filmové predstavenie.

Stačí poslať SMS v tvare:

Pošlite sms na skrátené číslo 6660 vo formáte win(medzera)chlapcenstvo(medzera)telefónne číslo, pričom cena spätnej sms je 1,20 € s DPH.

Službu sms poskytuje A SMS, s.r.o.

Odpovede posielajte do nedele 19. apríla do 20.00 hod.

Výhercov budeme telefonicky kontaktovať.
 
 

Vstupné:  3,- €



Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok od 14.00 h do 17.00 h a hodinu pred predstavením. Tel: Pokladňa: 033/24 58 001

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava