Hrajte o lístky na oscarový film

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. apríla 2015, 12:27
  • Autor:DU

Dom umenia Piešťany vás pozýva v pondelok 20. apríla o 16.30 a 19.00 hod. na film Teória všetkého, ktorý ponúka výnimočný a neuveriteľný životný príbeh Stephena Hawkinga, jedného s najvýznamnejších svetových vedcov. Fyzika, ktorý by vám bez námahy vysvetlil komplikované zákonitosti fungovania vesmíru, ale sám nerozumie tomu, že jeho život zachránila neobyčajná vec, akou je láska.

Príbeh začína v roku 1963, kedy má dvadsaťjedenročný Stephen Hawking, študent kozmológie na Cambridge, našliapnuté ku skvelej budúcnosti. Spolužiaci aj profesori ho úplne zbožňujú, rovnako ako krásna Jane, študentka umenia. Keď však v osobnom aj v profesijnom živote stojí na vrchole, zažije nemilosrdný pád.  Lekárske vyšetrenia po jednom z jeho „nešikovných“ pošmyknutí vyriekne drsnú diagnózu – neliečiteľné postupné ochrnutie nervového systému, ktorý do dvoch rokov skončí smrťou. Jane a Stephen sa osudu vzoprú, vezmú sa a snažia sa viesť normálny život. On si chorobu nepripúšťa a dokončuje si doktorát. Ona ho všemožne podporuje, často až za hranicou sebaobetovania. Čím viac sa blíži predpokladaný koniec, tým hektickejšie sa obaja snažia žiť.

Vďaka citlivej réžii držiteľa Oscara Jamesa Marsha a fenomenálnym hereckým výkonom Eddieho Redmaynea a Felicity Jones má tento film, na svojom konte 5 nominácií na Oscara, vrátane kategórií Najlepší film a Najlepší herec a herečka v hlavnej role.

Podľa režiséra Jamesa Marsha si Teóriu všetkého naplno vychutnajú nie len fanúšikovia Stephena Hawkinga a jeho diela, ale takisto milovníci silných romantických príbehov. „Stephen a Jane dostali dva roky. Ako sa z nich stalo desať a potom dvadsať, dostával ich vzťah novú tvár. V tomto je ich milostný príbeh jedinečný,“ dodáva scenárista Anthony McCarthen.
Réžia: James Marsh
Scenár: Anthony McCarthen
Kamera: Benoit Delhomme
Hudba: Jóhann Jóhannsson
Hrajú: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Wmily Watson
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=d-A6PsNDpcE

Súťaž o 2+2 lístky na filmové predstavenie.



Stačí poslať SMS v tvare:

Pošlite sms na skrátené číslo 6660 vo formáte win(medzera)teoriavsetkeho(medzera)telefónne číslo, pričom cena spätnej sms je 1,20 € s DPH.

Službu sms poskytuje A SMS, s.r.o.
Odpovede posielajte do piatka 17. apríla do 12.00 hod.

Výhercov budeme telefonicky kontaktovať.

Vstupné:  3,- €


Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok od 14.00 h do 17.00 h a hodinu pred predstavením. Tel: Pokladňa: 033/24 58 001

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel