Česká komédia – Život je život v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. mája 2015, 13:06
  • Autor:ts Bontonfilm

Dom umenia vás pozýva 1. júna o 19.00 hod na českú komédiu Život je život. Ondřej Vetchý a Simona Stašová ako manželský pár riešia v komédii Život je život milostné a životné eskapády svojich 3 dcér, ale predovšetkým svoje vlastné. Za snímkou sú autori úspešnej komédie Láska je láska, oproti „Láske“ však „Život“ sľubuje viac humoru, fantázie a bláznivých situácií. Tak ako to už v živote býva… Ondřej Vetchý sa navyše vo filme objaví v dvojrole dvoch úplne odlišných mužov. A jednému z nich hlavu poriadne poblázni šarmantná Slovenka Kristína Peláková.
Dcéry Tereza Voříšková, Bára Poláková a Sára Sandeva dopĺňajú zloženie rodiny, do života ktorej zasiahnu aj Marek Taclík, Miroslav Táborský, Petr Vančura a vo výraznej úlohe „bond girl“ spomínaná slovenská speváčka Kristína Peláková.

Hlava rodiny, zasmušilý a prísny František( Ondřej Vetchý )by po boku svojich troch dcér rád videl schopných a úspešných mužov. Lenže všetky majú veľký „talent“ nachádzať si pravý opak. Najstaršia dcéra sa musí aj so svojím neúspešným manželom nasťahovať späť k rodičom a v rámci možností sa ďalej snaží otehotnieť. Prostrednej dcérenke sa zas neomylne lepia na päty iba úplní exoti a mimoňovia. A najmladšia dcéra? Tá je zas milostne úspešná až príliš. Má šestnásť, je tehotná a nevie s kým.
Navyše sa začína rúcať tradičná oáza a pevný bod manželskej dvojice – dovolenka. Každý rok sa jazdí „na Mácháč“, ale Jana ( Simona Stašová ) začíná snívať o mori. Potom sa v jej živote objaví bohémsky spisovateľ s ľahko samovražednými sklonmi, v tom Františkovom zas krásna kolegyňa so španielskými koreňmi a začnú sa diať veci. Všetky malé príbehy dávajú dokopy jeden veľký a zábavný život so situáciami, ktoré pozná každý z nás.
Ibaže každý nevedie ešte druhý a o dosť dobrodružnejší život ako neohrozený agent. František áno.
 https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=WrcZqh1Jgww


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav