Zmiešaná štvorhra pobavila divákov

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 26. januára 2016, 08:58
  • Autor:am

Ako už býva zvykom, v novom roku sa ako prví na dosky Domu umenia Piešťany postavili umelci z Radošinského naivného divadla. Osmička hercov sa predviedla v komediálnom
predstavení Zmiešaná štvorhra. Herci zabávali divákov vo štvrtok 21. januára.

Komici sa snažili prísť na to, v čom je zmysel ľudského šťastia. V zabezpečenom živote a v pekných veciach? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Herci sa v Piešťanoch podujali vyskúmať životy dvoch úplne odlišných slovenských rodín sondou do diania za ich dverami.

Napriek tomu, že koniec minulého roka patril navlas rovnakému predstaveniu, umelci opäť dokázali vypredať sálu. „Radošinci už sú s Domom umenia spätí. Majú tu druhú domovskú scénu. Roky už je tradíciou, že súbor v decembri v Piešťanoch premiéruje posledný titul z pera maestra Štepku a v januári ho reprízujú,“ povedala Edita Bjeloševičová, riaditeľka Domu umenia.

Kto si myslí, že publikum spustilo silný potlesk až na konci predstavenia, mýli sa. Po skončení prvého obrazu sa na pódiu objavil autor hry a umelecký šéf súboru Stanislav Štepka. Všetky ruky sa chopili príležitosti a vzdali umelcovi hold. Riaditeľka kultúrneho stánku prezradila, aký je za kulisami: „Pán Štepka je veľmi príjemný človek. Obdiv návštevníkov a vypredaná sála pri predstaveniach spríjemňuje našu spoluprácu.“

Ak ste nestihli prísť na Zmiešanú štvorhru, dielo S. Štepku môžete vidieť aj vo februári. S titulom Súpis dravcov sa v Dome umenia predstaví Divadlo Hlavina.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 26. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel