Radošinci opäť pobavili divákov v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. februára 2017, 12:22
  • Autor:am

Herci z legendárneho Radošinského naivného divadla opäť zavítali do kúpeľného mesta. V stredu 8. februára zabávali dobre naladené publikum v Dome umenia Piešťany hrou s názvom To nemá chybu. Na doskách, ktoré znamenajú svet, zazneli myšlienky na zamyslenie, vtipné dialógy, ale aj príjemné hudobné čísla.

Horká komédia o spätnom naprávaní starých chýb zaplnila Dom umenia do posledného miesta. Osud novinára Fedora, ktorý bilancuje svoj život a vracia sa do minulosti, pričom spolu so svojimi deťmi uvažuje nad mnohými životnými omylmi a zlyhaniami, divákom vyčaril nielen úsmev na tvári, ale prinútil ich i zamyslieť sa nad dôležitými životnými otázkami. „Cez optiku svojich detí, ktorá je sem-tam kritická, s otáznikmi alebo pozitívna, sa odvíja retrospektíva, príbeh inšpirovaný životom autora a mnohé zaujímavé stretnutia,“ povedala o predstavení Edita Bjeloševičová, riaditeľka Domu umenia.

Radošinci toto dielo uviedli po prvý raz v Piešťanoch koncom minulého roka, avšak i teraz si ich umenie prišlo pozrieť viac než 600 milovníkov kultúry. „Tvorba Stanislava Štepku je známa na celom Slovensku, no veľmi emotívna reakcia na neho a jeho tvorbu vždy nastupuje v Dome umenia. Je totiž vnímaný ako druhá domovská scéna Radošinského naivného divadla. Pán Štepka prežil najkrajšie gymnaziálne roky v Piešťanoch. Väzby k mestu sú mnohé a veľmi silné, takže v kúpeľnom meste je skutočne jeho publikum,“ uviedla E. Bjeloševičová. Podľa nej mesto pozitívne pôsobí i na hercov. „Sú to profesionáli, takže ich herecké výkony sú určite veľmi kvalitné aj v iných mestách. No tu vždy bývajú veľmi pozitívne naladení a uvoľnení, pretože Piešťany sú ich srdiečkam bližšie,“ zamyslela sa riaditeľka.

Na pódiu sa predstavil i Piešťanec René Štúr, na čo publikum reagovalo pozitívne. „Veľmi mu držíme palce. Má veľkú dávku talentu, je to človek milý a príjemný a vždy mám pocit, že je tu doma,“ dodala na záver riaditeľka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj