Paulová a Zedníček rozosmiali Piešťancov

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 29. marca 2017, 08:37
  • Autor:am

Toľko úprimného smiechu už v Piešťanoch dávno nebolo. V utorok 21. marca na pódiu Domu umenia uviedli české herecké legendy v slovenskej premiére nové predstavenie Pro tebe cokoliv. Komédia rozosmiala azda každého diváka vo veľkej sále.

Keď si vaša milovaná dcéra zmyslí, že sa chce stať humanitárnou pracovníčkou v Afrike, čo urobíte? Samozrejme, podporíte ju, pretože pre ňu by ste urobili čokoľvek! A tak sa z kožušín prezlečiete do oblečenia z biobavlny, dáte dole parožie zo stien a novo zariadite celý byt. Namiesto steaku pripravíte zeleninové hody a na výberovú komisiu zahráte divadlo. A keby to bolo málo, z matky, skorumpovanej právničky, urobíte obhajkyňu ľudských a zvieracích práv, otca – operného speváka – vydávate za sirotu a brata za afrického bojovníka za slobodu. Zavŕšite to adoptovaním hluchého, slepého a krívajúceho králika, a to by bolo, aby ste ich nepresvedčili!

Na pódiu sa vďaka tomuto príbehu rozpútala navonok nekonečná dávka humorných dialógov a vtipných scénok, ktoré v Dome umenia zabezpečili hlasný smiech, dobrú náladu a napokon aj standing ovation.

V hlavných úlohách sa v hre Pro tebe cokoliv predstavili Jana Paulová a Pavel Zedníček. „Veľmi nás to v Dome umenia bavilo a krásne sa nám hralo. Na konci diváci vstali, a to berieme ako gesto vzájomnosti, že sme si stále blízki,“ povedala J. Paulová. S kolegami si sadli výborne. „S Pavlom Zedníčkom či s Davidom Suchařípom hráme spoločne mnoho rokov, ale prišlo aj veľa nových kolegov. Je fajn, že máme prírastky do partičky, máme sa radi a v predstavení je to vidno, i keď na seba za peniaze jačíme,“ prezradila J. Paulová, pričom s P. Zedníčkom vraj odohrali asi 1400 predstavení. Postava matky právničky ju baví. „Je to niečo úplne iné. Už som vyrástla z tých hlúpych blondín, i keď tu ju hrám, ale troška inak,“ uviedla skvelá herečka.

Okrem nej na pódium vystúpila aj žijúca herecká legenda, P. Zedníček. „Už sme tu niekoľkokrát hrali a piešťanské publikum je úplne perfektné. A najmä, rozumieme si. To je dôležité,“ skonštatoval herec. „Užívame si to a dúfam, že si to užíva i publikum. Ide o to, aby sa ľudia smiali,“ dodal P. Zedníček.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava