Parížska dobová komédia v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 5. októbra 2015, 16:30
  • Autor:DU

Festival Piešťanské rendezvous vstúpil do 17. ročníka. Dom umenia Vás pozýva utorok 6. októbra o 19.00.hod. na elegantná dobová komédia „Len si pospi miláčik“ z prelomu 19. a 20. storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul “Finta na bokovky”. Jej slávny autor je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik zašmodrchávania zápletky.

Ústrednou postavou diania je tentoraz neverný pán Ribadier, ktorý má vlastnú fintu ako obalamutiť manželku, keď sa vydáva na zálety. Neudrží však jazyk za zubami a pochváli sa priateľovi, netušiac, že je nevyslyšaným pytačom jeho vlastnej ženy. Udalosti tak naberajú rýchly spád. Navyše sa na scéne objaví obchodník s vínom – ináč klamaný manžel milenky pána Riabadiera. Ako v každej tradičnej francúzskej fraške do deja zasahuje služobníctvo a mašinéria plná omylov, klamstiev, aj bezbrehej fantázie sa tak rozbieha na plné obrátky…
Silné herecké obsadenie dáva predstaveniu punc prvoradej kvality a záruku osobitého umeleckého zážitku. Ponúka jedinečnú príležitosť vidieť priamo u vás  Dianu Mórovú, Jána Koleníka, Tomáša Maštalíra, Jozefa Vajdu, Zuzanu Šebovú, či Mariána Labudu ml. A na dôvažok v réžii mimoriadne žiadaného umeleckého šéfa kultového Dejvického divadla v Prahe Michala Vajdičku.
Réžia :     Michal Vajdička
Preklad:   Jana Kociánová
Scéna :    Pavol Andraško
Kostýmy: Katarína Hollá

Vstupné: 16,- € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia  a cez www.ticketportal.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín